Festivalul Național de Improvizație se deschide pe întuneric

IMPRO_editia_3Între 24-27 septembrie, la Sala Media a Teatrului Național București, se va desfășura cea de-a treia ediție a festivalului IMPRO – Festivalul Naţional de Improvizaţie.

Festivalul se deschide joi, cu spectacolul „The Bat”, care are loc pe întuneric, provocând spectatorii să îl „vadă” cu toate simţurile. Sâmbătă, actorul Ştefan Huluba va improviza şase personaje diferite, interpretând pe rând detectivul, criminalul şi suspecţii, în solo show-ul său „…ish”. Iar duminică, în închiderea Festivalului, va avea loc un spectacol unic, ce reuneşte pentru prima dată şase improvizatori din SUA, Belgia, Israel, Irlanda şi Finlanda, „The Secret Show”.

Cei şase invitați ai acestei ediții vor susţine şi o serie de ateliere de improvizaţie deschise atât profesioniştilor cât şi publicului larg. Tim Orr improvizează din 1988 în San Francisco şi a predat improvizaţie, printre altele, la Stanford University. Inbal Lori a absolvit Colegiul de Artă Teatrală din Ierusalim şi a fondat şcoala de improvizaţie Impro TLV. Trent Pancy este fondatorul şi directorul artistic al Festivalului Internațional de improvizație din Finlanda. Orla McGovern predă improvizaţie şi storytelling în întreaga lume. Dona Ursu este româncă, dar, fiind stabilită la Bruxelles, joaca în mai multe trupe din Belgia si Olanda. Niceol Blue, muzician cu rădăcini folk, îi va acompania la… laptop, se arată într-un comunicat de presă.

Sâmbătă, de la ora 16.30, la sala Media a Teatrului Naţional Bucureşti, va avea loc o discuție despre teatrul de improvizație la care va participa Monica Anastase, directoarea artistică a Festivalului.

Programul celei de-a treia ediții IMPRO poate fi accesat pe http://improfest.ro/program/

Biletele și abonamentele valabile în perioada 24-27 septembrie s-au pus în vânzare și pot fi achiziționate de pe www.bilet.ro și de la casa de bilete a TNB.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.