„Fetița soldat” în premieră la TNB

silvana-mihai_9989În zilele de 5 și 6 noiembrie 2016, ora 20.00, la Sala Mică a Teatrului Național din Bucureşti, are loc premiera unui nou spectacol din cadrul Programului 9G, „Fetița soldat” de Mihaela Michailov, în regia Silviei Roman. Dacă autoarea textului este un nume deja cunoscut în spațiul teatral, textele ei fiind montate și premiate, regizoarea Silvia Roman, cu acest spectacol, se află chiar la debut. În 2015, și-a susținut licența la UNATC cu spectacolul Woyzeck de Büchner.

Un one woman show – în două interpretări (Silvana Mihai și Cristina Juncu) –  puternic, sensibil, cu umor, actual ca mesaj și abordare, unde realismul psihologic poate atinge profunzimi ale abisului. Un spectacol care, cu delicatețea inocenței, ridică întrebări necesare despre viață, moarte, societate, educație, toleranță.

Fetița soldat este o poveste pentru toate vârstele și toate timpurile, purtând cu ea parfumul copilăriei dintotdeauna. Lumea văzută prin ochii unei fetițe de 9 ani este plină de candoare și imprevizibilă ca o joacă serioasă de-a viața și moartea.

Spectacolul se compune ca un puzzle copilăresc din amintirile despre Bunica, personajul central al acestui Cosmos, stăpâna jocurilor și deținătoarea tuturor micilor și marilor întrebări din univers. Bunica este copilăria, este lumea, este viața. De aceea ea nu are voie să dispară, iar micuța Ami se hotărăște să își salveze bunica de la moarte, antrenând în apărarea ei o întreagă armată de soldăței…

“FETIȚA SOLDAT” de Mihaela Michailov

AMI: CRISTINA JUNCU/ SILVANA MIHAI

Vocea bunicii – înregistrare audio: MARIANA MIHUȚ

Regie: SILVIA ROMAN

Scenografie: BIANCA VEȘTEMAN și SABINA VEȘTEMAN

Asistent scenografie: GRIGORE PUȘCARIU

Muzică originală si montaj audio: BOGDAN BALEA

Filmare si montaj video: ADI BULBOACĂ

Sunet: DANIEL OCTAVIAN NAE

Lumini: CRISTIAN CIOPATĂ

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.