Finalişti la IDEO IDEIS

“Nouă dintre cele 29 de trupe care s-au înscris în cursa pentru trofeul ediţiei cu numărul cinci a Festivalului de Teatru Tânăr IDEO IDEIS din Alexandria au fost selectate pentru a merge mai departe în competiţie. La începutul acestei săptămâni, comitetul de selecţie al Festivalului de Teatru Tânăr IDEO IDEIS au stabilit numele celor  nouă finaliste care vor da reprezentaţii în cadrul competiţiei care se va desfăşura în perioada 6- 15 august la Alexandria.”, se arată într-un comunicat de presă primit la redacţie.

Astfel, cei prezenti la festival vor avea ocazia să vadă spectacolele de teatru pregătite de trupele:

1. Arca lui Noe (Bucureşti) – ”O noapte furtunoasă- varianta mafia”, după I.L. Caragiale
2. Atelierul de teatru (Botoşani) – ”Ivona, principesa Burgundiei”, după Vitold Gombrowicz
3. Brainstorming (Bucureşti) – ”Stă să plouă” de Lia Bugnar
4. Ecou (Sfântu Gheorghe) – ”Jacques sau supunerea” de Eugen Ionescu
5. Hooleelogans (Timişoara) – ”Nu vrem să fim fericiţi”, după Teodor Mazilu
6. Ideis (Drobeta Turnu Severin) – ”Leonce şi Lena” de Georg Buchner
7. Infinit (Târgu Jiu) – ”Lecţia” de Eugen Ionescu
8. Orpheus (Bucureşti) – ”Norway today” de Igor Bauresima
9. Teatru Veşnic Tânăr (Arad) – ””Farsa morţii” de Alfonso Zurro

”La preselectţia de anul acesta nici că puteam primi un cadou aniversar mai frumos decât spectacolele trupelor înscrise. După cinci ani de IDEO IDEIS pot spune cu sinceritate (şi cred că vorbesc şi în numele colegilor mei din comitetul de selecţie) că este cel mai bun an în ceea ce priveşte calitatea înscrierilor. Până acum câteva zile credeam că generaţia de adolescenti pasionaţi de teatru din România e încă în proces de dezvoltare – odată cu schimbarea generaţiilor, o astfel de trupă trebuie să renască din propria-i cenuşă. Din fericire, însă, m-am înşelat: cu mâna pe inimă afirm că ceea ce vom vedea anul acesta pe scena de la Alexandria va fi ceva cu totul special, un teatru sincer, pe care tinerii şi-l asumă şi îl joacă cu multă bucurie”, a declarat Andreea Borţun, director IDEO IDEIS.

Reprezentaţiile celor nouă trupe finaliste vor fi jurizate de către Cătălin Ştefănescu (membru UNITER, al Asociaţiei Internaţionale de Teatru şi moderator al emisiunii Garantat 100%) şi actorii Mihalea Sîrbu, Andi Vasluianu, Marius Manole şi Vlad Zamfierscu.

Print

Un Comentariu

  1. Andrei 30/06/2010

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.