Finaliștii de la Bacău Fest-Monodrame

Teatrul Municipal Bacovia organizează în perioada 21-26 aprilie 2017  Bacău Fest-Monodrame, succesorul Festivalului International al Recitalurilor Dramatice și al Galei Star.

Concursul BACĂU FEST-MONODRAME este rezervat unui singur actor, care își va dovedi capacitatea de a împleti varii mijloace de expresie (text, mișcare, teatru-dans, animație etc) pentru a oferi spectacole complexe, de referință pentru scenele românești și străine.

La ediția din 2017 s-au înscris 17 propuneri de la teatre din România și din afara țării. Prestațiile înscrise în concurs au fost evaluate de un juriu care, în cele din urmă, a ales 6 finaliști.

Finaliștii Bacău Fest Monodrame sunt:

Iulia Valentina Verdeș, BEFORE BREAKFAST, după Eugene O’Neil, regia: Constantin Florescu, Teatrul Municipal “Ariel”, Râmnicu Vâlcea

Andreea Darie, DOUĂ PIESE CU O FEMEIE, după Franz Xaver Kroetz, Teatrul 7, Iași

Simona Codrean, GĂRI ÎNLĂCRIMATE, după AP Cehov, regia Nicoleta Dănila, Teatrul Dramatic I.D. Sârbu, Petroșani

Ali Deac, 20 NOIEMBRIE, de Lars Noren, regia Eugen Jebeleanu, Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu

Alex Buescu, OPINIILE UNUI CLOVN, după romanul omonim al lui Heinrich Böll, regia Anca Maria Colțeanu, Teatrul Luni de la Green Hours, București

Valentina Zaharia, VENUS ȘI ADONIS după William Shakespeare, regie Ioana Petre, Teatrul Mignon București.

Toți finaliști vor urca pe scena din Bacău pentru a-și dovedi talentul și, nu în ultimul rând, pentru a încerca să câștige TROFEUL BACĂU FEST-MONODRAME. Premiul din anul acesta va fi în valoare de 2000 de euro.

Lui i se vor adăuga Premiul onorific „ȘTEFAN IORDACHE”, acordat de elevi din liceele Municipiului Bacău, și Premiul “Actori pentru Actor” – DINU APETREI, acordat de actorii din Teatrul Municipal “Bacovia” din Bacău, dar și premiul pentru Concursul de Dramaturgie–Monodramă, premiu ce anul acesta este în valoare de 1000 de euro.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.