FITS 2018 pune în vânzare bilete pentru încă 47 de reprezentații

Începând cu 18 aprilie, spectatorii pot achiziționa bilete pentru încă 47 de reprezentații programate în cadrul celei de-a XXV-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României – Centenar, care are loc în perioada 8 – 17 iunie 2018.

Printre noile evenimente – spectacole de teatru, dans, muzică, circ contemporan – organizatorii anunță mai multe producții din sezonul românesc. Florin Piersic Jr. și Marcel Iureș prezintă, în cadrul festivalului, producția Teatrului ACT, „Stage Dogs”. Doi actori de teatru. Două generații între care se cască o prăpastie. Povestea urmărește comunicarea dintre ei, îndeosebi în culise și la cabină. Teatrul, univers magic pentru spectatorii fideli, se dovedește a fi o lume prea concretă, uneori. O lume guvernată de invidie, răutate, orgolii, meschinării. Încetul cu încetul, în spatele scenei, prietenia sau colegialitatea ajung să fie doar niște vorbe goale, iar conflictul dintre cei doi protagoniști crește până la paroxism.

Teatrul de Comedie aduce la Sibiu spectacolul „Fierarii”, în regia lui Horațiu Mălăele. Un fierar român află, după multă vreme, că fiul său este, de fapt, fiul unui ungur împins de al Doilea Război Mondial pe tărâm românesc. Dar nici nevasta ungurului n-a stat să-și aștepte soțul, făcând, la rândul ei, un copil cu un rus aflat în trecere. În final, nici o soţie n-a trădat breasla soţului, iar granița dintre vinovați și victime, precum și aceea dintre nații devin tot mai firave. Fierarilor nu le mai rămâne decât să-şi dea mâna şi să studieze împreună un arbore genealogic cu încrengături ruso-ungaro-române. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Maia Morgenstern, Horațiu Mălăele, George Mihăiță și Valentin Teodosiu.

Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, Ana Ciontea, Șerban Pavlu, Florentina Țilea și Richard Bovnoczki vin la FITS cu spectacolul Teatrului Național „Ion Luca Caragiale” București, „Regele moare”. „Mi-am spus că poți să înveți să mori, că poți să-i înveți pe alții să moară. Acesta îmi pare lucrul esențial pe care-l putem face, fiindcă suntem niște muribunzi care nu acceptăm să murim” – motivează dramaturgul Eugène Ionesco nașterea piesei „Regele moare”. Textul este cea mai caldă, înduioșătoare și sinceră mărturisire a omului Eugène Ionesco despre marea întâlnire finală.

De asemenea, au fost puse în vânzare biletele pentru „Aller-Retour”, spectacol de dans realizat de Gigi Căciuleanu Romania Dance Company – București & Karma Dance Project – Paris. Ideea spectacolului a venit din drumurile dus-întors pe care renumitul coregraf le face între București și Paris, realizând spectacole în ambele orașe. „Ne-am gândit că a venit timpul să unim forțele celor două companii independente, pentru a prezenta publicului ceea ce ne place și avem în comun: dragostea pentru Mișcarea Dansată și respectul față de Interpret. Spectacolul „Aller-Retour” nu este numai franco-român, ci și profund european”, a declarat Gigi Căciuleanu.

Aproximativ 3000 de bilete au fost achiziționate pentru FITS 2018 până în acest moment, iar zece reprezentații din cele care au fost puse în vânzare în primul set sunt sold out: „Nunta” (13 iunie), „Copacul” (14, 15, 16 iunie), „Atsumori” (14 și 15 iunie), „Micul Eyolf” (reprezentația din 16 iunie) și „Ravel-Bolero: Cântecul dansului” (15 și ambele reprezentații din 16 iunie).

Biletele pentru FITS 2018 pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală (str. Nicolae Bălcescu nr. 17), de marți până sâmbătă, între 11:00 – 18:00, și duminică, în intervalul 10:00 – 14:00. Bilete online și mai multe informații despre spectacolele programate se găsesc pe www.sibfest.ro. Prețul biletelor achiziționate online, de pe site-ul festivalului, au același preț ca la Agenția Teatrală. Prețul biletelor achiziționate direct de pe platforma entertix.ro variază în funcție de opțiunile de tipărire și livrare alese de cumpărător.

Ultimul set de bilete va fi pus în vânzare pe 1 mai și va conține restul evenimentelor la care se percepe bilet pentru acces în cadrul FITS 2018. Tot la această dată va fi anunțat și programul complet al evenimentelor.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.