FITS va începe cu „Incursiune în abis”

Cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu le propune spectatorilor întâlnirea cu unele dintre cele mai mari companii de circ, muzică şi dans din lume.

„Incursiune în abis”, spectacolul companiei franceze „Cie Remue Menage”, care va deschide seria spectacolelor de stradă, este o paradă de lumini purtată de ritmul tobelor taiko şi de sunete electronice, acompaniate de meduze, stele strălucitoare, un cal de mare maiestuos şi de diavoli de mare pe picioroange. Circ, muzică, foc, elemente pirotehnice, toate acestea ne poartă într-un univers ce îmbină tărâmul subacvatic cu cel terestru, anunță organizatorii

Programul spectacolelor de stradă din cadrul FITS este completat cu teatru, dans, muzică, circ, efecte pirotehnice, lasere, reprezentaţiile urmând să aibă loc, în principal, în pieţele centrale ale oraşului, dar şi pe marile bulevarde.

Spectacolul „Acei oameni minunaţi şi maşinăriile lor visătoare” va anima pietonala Nicolae Bălcescu, îmbinând instalaţiile mecanice cu circul, muzica şi teatrul.

Compania Comparsa Las Monjas va aduce la Sibiu „Farmecul carnavalului”, un spectacol de muzică şi dans, pus în scenă de peste o sută de persoane.

Din Coreea de Sud, spectacolul „Zâna, cerbii şi tăietorii de lemne” va aduce în centrul oraşului o marionetă-gigant de şase metri, cerbi care ţopăie pe picioroange cu arcuri, un cocoş-robot şi familia-de-feţe-zâmbăreţe.

De asemenea, patru zile ale festivalului vor fi dedicate unuia dintre cei mai mari creatori de circ din lume, David Dimitri, cu spectacolul „Omul-Circ!”, combinaţie inovatoare de acrobaţii, mers pe sârmă, muzică şi trapez.

„Spectacolele de stradă sunt forţa acestui festival, iar calitatea lor a crescut de la an la an. Pentru ca sibienii şi cei care vin în Sibiu special pentru festival să se poată bucura de calitate şi diversitate în artele spectacolului, Piaţa Mare, Pietonala Bălcescu, Piaţa Mică şi alte spaţii în aer liber primesc cele mai importante companii în artele spectacolului de stradă care dau farmecul, emoţia şi marea aşteptare pe care Festivalul le aduce an de an”, a declarat Constantin Chiriac, președintele FITS.

Accesul publicului la evenimentele de stradă programate în cadrul FITS este gratuit.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.