„Floria Capsali” în pericol de închidere. Elevii dansează în mijlocul zăpezii!

floria capsaliÎn această zi de duminică, 26 ianuarie, în ciuda zăpezii care a paralizat Bucureștiul, profesorii de la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” din Capitală alături de elevii şi părinţii acestora au protestat într-un mod inedit faţă de decizia de desfiinţare a instituţiei şi faţă de o eventuală comasare cu Liceul de Muzică „Dinu Lipatti”. Au dansat în fața liceului…

„Poate așa televizunile vor fi mai interesate de situație decât de rating. E dureros și e lipsă de respect, aproape un act de umilință ce trebuie să facă copiii duminica… să pui copiii să danseze în curtea școlii, pe frig ca altfel nu atragem atentia mediei. Cum bine știm vorba „Arta cere Sacrificii”, o sa încercăm să o facem și pe asta”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook a evenimentului, care a avut loc în această dimineața și care, așa cum era de așteptat, a atras atenția mass-media prin inedit, mai ales că participanții au avut și un imn al cărui refren suna cam așa: „Iar voi români de ne-auziți/Faceți bine și cântați: Un vis, o școala cu principii. Capsali acum cu toții zbiară Profi, elevi, parinți, copii/ Nu o lăsați sa piară. Capsali, Capsali!”

Reprezentanţi ai liceului au susţinut că decizia de desfiinţare a Liceului de Coregrafie Floria Capsali şi comasarea lui cu Colegiul de Arte Dinu Lipatti a fost aprobată în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti din data de 16 decembrie anul trecut şi comunicată Primăriei Sectorului 4 pe 17 decembrie, iar motivaţia a fost reorganizarea şcolară a unităţilor cu un număr mai mic de 300 de elevi.

Revista Yorick va reveni în numărul următor cu amănunte legate de protestul de la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”, într-un articol semnat de celebra balerină Simona Șomăcescu.

Foto Facebook Liceul „Floria Capsali”

Print

Un Comentariu

  1. Camelian Propinatiu 26/01/2014

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.