„Fluturii sunt liberi” se joacă pentru elevii cu deficiențe de vedere

Spectacolul „Fluturii sunt liberi” de Leonard Gershe, în regia lui Erwin Șimșensohn, de la Teatrul Excelsior, se va avea joi, 9 noiembrie, ora 19.00, o reprezentație specială, fiind dedicat colectării de fonduri în vederea tipăririi de manuale pentru elevii cu deficiențe de vedere. Acest demers de solidaritate face parte din Campania Ajută elevii nevăzători să aibă manuale demarată de actorul Alex Călin în colaborare cu Fundația Cartea Călătoare.

Biletele pot fi cumpărate online de pe site-ul www.bilet.ro, prețul fiind de 100 de lei. Suma strânsă în urma cumpărării biletelor va fi virată direct în contul Fundației Cartea Călătoare.

Cu ocazia acestui eveniment, Primăria Capitalei prin Teatrul EXCELSIOR lansează un proiect socio-umanitar intitulat „Și noi vedem teatru!” dedicat copiilor și tinerilor cu deficiențe de vedere.

„O parte importantă a misiunii pe care Teatrul Excelsior și-o asumă este aceea de a crea și desfășura proiecte social-umanitare pentru copii și tineri. Astfel, programul „Și noi vedem teatru!” contribuie la reintegrarea socială a tinerilor cu deficiențe de vedere, o categorie de public defavorizată, care în prezent nu se poate bucura de o ofertă culturală adaptată nevoilor sale”, se arată într-un comunicat de presă.

Prin acest program, Teatrul Excelsior își propune să dedice, în fiecare lună, un spectacol din repertoriul său tinerilor cu deficiențe de vedere, adaptându-l orizontului de receptare specific acestora. Înainte de reprezentația propriu-zisă, spectatorii nevăzători vor face o călătorie senzorială pe scenă pentru a se familiariza cu elementele decorului și pentru a-și crea astfel o imagine mentală a spațiului de joc. Apoi, cu ajutorul unor căști emițător-receptor, acțiunea piesei va fi descrisă în timp real de către un povestitor avizat. Aceste transpuneri ale spectacolelor vor îmbogăți orizontul copiilor și adolescenților cu deficiențe de vedere, facilitându-le astfel accesul la experiențe unice, revelatoare, prin contactul direct cu lumea teatrului.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.