„Frumoasa din pădurea adormită”, la Sf. Gheorghe

Premiera spectacolului „Frumoasa din pădurea adormită”, o adaptare după Frații Grimm, a fost pusă în scenă de Trupa Teatrului „Andrei Mureșanu”, din Sf. Gheorghe, primele spectacole urmând să aibă pe 1 și 2 martie, de la ora 17.00, la Sala Arta. Spectacolul e pus în scenă de regizorii  Ivácson László și Fazakas Misi.

„Deși este un spectacol dedicat în primul rând copiilor, acesta abordează una dintre cele mai importante probleme ale vieții umane: cea a tinereții și a vieții veșnice din perspectiva morții, din perspectiva acceptării sau respingerii acesteia. Este o poveste inițiatică. Atât în cazul Frumoasei, cât și în cel al prințului, suntem martori ai unui drum prin care ei devin adulți. În viața celor doi se ivește o întâmplare esențială, prin care trec la un alt nivel de existență”, spune regizorul Fazakas Misi. „Povestea Frumoasei este povestea așteptării. Prințul, la rândul său, trebuie să treacă obstacole nenumărate ca să ajungă la ea. Aceste provocări îl ajută să devină adult, astfel încât, la sfârșitul poveștii, să merite acel prim sărut, simbol al fericirii. Spectacolul de dans și muzică este unul interactiv, personajele reușind să înfrângă dificultățile numai cu ajutorul publicului, acesta din urmă având un rol semnificativ în regăsirea celor doi îndrăgostiți. Astfel, fiecare reprezentație este diferită, interacțiunea cu publicul dând o notă aparte deznodământului și felului în care se ajunge la acesta. Emoțiile artiștilor și ale publicului sunt prezente deopotrivă … oare de data aceasta vom reuși?”

În distribuția din „Frumoasa din pădurea adormită“, publicul din Sfântu Gheorghe îi va putea vedea pe Sergiu Aliuș, Camelia Paraschiv, Maria Andras, Costi Apostol, Liviu Popa, Anca Pitaru, Claudia Aredelean, Fatma Mohamed, Elena Popa, Daniel Rizea, Alexandrina I. Costea, Mona Codreanu și Ion Fiscuteanu Jr. Scenografia spectacolului este semnată de Bagoly Zsuzsanna, coregrafia de Ivácson László și muzica de Zeno Apostolache. Dramaturgia este semnată de Fazakas Misi, iar traducerea a fost realizată de Anna Popa.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.