„Frumoasa poveste a TIR-ului portocaliu cu verde”, în premieră la Teatrul de Artă

1Spectacolul „Frumoasa poveste a TIR-ului portocaliu cu verde” de Cornel Udrea, în regia Cristei Bilciu, va avea premiera pe data de 5 mai, la ora 21.00, la Teatrul de Artă din București. Din distribuție fac parte Sandra Simon, Anda Saltelechi, Luiza Cobori, Dorin Eugen Ionescu. Decorul este semnat de Maria Ecaterina Tache, costumele de Mioara Fulga Buda, coregrafia, Dorin Eugen Ionescu

Textul pune în discuţie o temă extrem de actuală: problema răului existent în noi toţi şi care se activează fie din dorinţa de a supravieţui, fie, pur şi simplu, încurajat de o societate lipsită de scrupule, axată pe câştig, o societate în care individul este insignifiant.

Textul lui Cornel Udrea, „Frumoasa poveste a TIR-ului portocaliu cu verde” este o tragicomedie care spune povestea a trei femei în jur de 30 de ani, care se întâlnesc la un casting „pentru un film moralist, coproducţie”. Melania Mărdulce, crescută la ţară, naivă şi bună la suflet, visătoare îndopată cu telenovele şi chinuită de un soţ abuziv (Vasile, proprietarul TIR-ului portocaliu cu verde, la care se referă atât de suav titlul piesei); cea care se prezintă drept „Alexandra”, prostituată la pompa de benzină, inteligentă şi descurcăreaţă – o supravieţuitoare, cu suflet bun, dar ascuns în dosul agresivităţii verbale; Minodora Fluieraş, „fostă bibliotecară, actualmente şomeră”, o femeie misterioasă, elegantă, snoabă, care se dovedeşte a fi o femeie fără scrupule. Treptat, cele trei îşi dau seama (mai mult sau mai puţin, în funcţie de capacitatea de înţelegere a fiecăreia) că nu se află, de fapt, la vreun casting pentru un film, ci în mijlocul unei emisiuni TV cu circuit închis, un fel de Big Brother condus din umbră de mereu pomenitul şi niciodată dezvăluitul Regizor (reprezentat de asistenta lui, travestitul Rodica), o emisiune în care publicul select aflat în dosul unui perete fals-oglindă, îşi poate, pentru o sumă consistentă de bani, împlini vreo fantezie referitoare la cele trei „concurente” captive, de fapt, în studio. Iniţial celor trei li se oferă sume de bani pentru diverse sarcini.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.