„Furtuna” de la TNB la primele reprezentații

Furtuna_505x248Regizorul bulgar Alexander Morfov, care a pus în scenă la Naționalul Bucureștean Vizita bătrânei doamne s-a întors pentru un nou spectacol, care a avut prima întâlnire cu publicul pe 26 aprilie. Furtuna de William Shakespeare va avea următoarele reprezentații pe 7 și 8 mai, la ora 19.30, la Sala Media.
Pentru regizorul bulgar Alexander Morfov, întâlnirea cu această piesă a fost de la început un succes: 1996, premieră la Naţionalul din Sofia, iar patru ani mai târziu recunoaşterea şi la Sankt Petersburg, unde spectacolul de la Teatrul „V.F. Komissarjevskaia” a fost recompensat cu prestigiosul  premiu rusesc „Masca de aur”.
Decorul este semnat de bulgarul Nikola Toromanov (Premiul UNITER în 2012, pentru scenografia spectacolului „Vizita bătrânei doamne”), costumele sunt semnate de Andrada Chiriac, iar coregrafia de Florin Fieroiu. Din distribuție fac parte: Crina Semciuc (achiziție recentă a TNB), Ion Caramitru, Mihai Călin, Andrei Finţi, Gavril Pătru, Ioan Andrei-Ionescu, Mihai Calotă, Vitalie Bichir, Marcelo S. Cobzariu, Axel Moustache, Eduard Adam, Istvan Teglas, Alexandru Călin, Eduard Cârlan, Mădălin Mandin, Idris Clate, Ionuţ Toader, Alexandra Poiană.
Alexander Morfov este unul dintre cei mai apreciaţi regizori ai scenei bulgare contemporane, premiat în ţara natală şi peste graniţe, cu spectacole văzute în toată lumea (la Viena, Casablanca, Kiev, Torun (Polonia), Belgrad (BITEF), Hamburg, Moscova – NET, „Masca de aur”, Utrecht etc). În România este cunoscut publicului datorită precedentei realizări de la Naţionalul bucureştean, „Vizita bătrânei doamne” (nominalizat la Premiile UNITER pentru „cel mai bun spectacol”).
Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.