Gábor Tompa și Saviana Stănescu, întâlnire la Los Angeles

Photo by Ira GagonRegizorul Gábor Tompa a pus în scenă cea mai recentă piesă a Savianei Stănescu intitulată „Toys”, în cadrul unui proiect independent organizat la Teatrul Hudson Guild din Los Angeles. Spectacolul face parte din programul teatrului din Los Angeles, în perioada 6 noiembrie – 13 decembrie.

Piesa spune povestea a două surori, Clara și Shari, despărțite una de celaltă. Shari a crescut într-o țară măcinată de război, iar Clara în orașul New York într-un mediu plin de confort. Istoria lor este plină de tensiune, de întorsături neaşteptate presărate cu un umor demn de un basm sumbru. Piesa explorează sentimentul de apartenență și este interpretată de inițiatoarele proiectului, actrițele Júlia Ubránkovics și Tünde Skovrán.

În revista online Stage Raw, criticul de teatru Paul Birchall scria despre spectacol: „Piesa Savianei Stănescu necesită o atenție deosebită – cu toate acestea, spectatorul nu este condiționat de înțelegerea pe deplin a tuturor substraturilor. Regizorul Gábor Tompa adăugă piesei o intensă ferocitate intelectuală, dar totodată și emoții surprinzător de adânci, păstrând în permanență un ton ironic detașat. Povestea Savianei Stănescu este în mod intenționat fragmentată. Nu putem interpreta sau descifra exact ceea ce se întâmplă – dar tocmai aceasta a fost și intenția creatorilor.”

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.