„Gardenia” omagiază teatrul polonez la TVR

Gardenia (3)„Gardenia” de Elżbieta Chowaniec continuă seria preluărilor unor spectacole petexte contemporane, în această seară, pe 7 decembrie, de la ora 20:10, la TVR2 și TVR HD. Montarea îi aparține lui Koltai M. Gábor, un tânăr regizor din Budapesta, fiind preluată de la Teatrul de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara.

Patru generații de femei, de aici, din apropiata Cracovia, Polonia, Europa Centrală. O felie de istorie central-europeană; cincizeci de ani infernali, cu vise ce răbufnesc și se sting din nou și din nou, rupturi, ciocniri, înălțări și hemoragii. Un destin transmis de la o generație la alta, printr-o ramură feminină particulară, ca într-o tragedie greacă.

Elżbieta Chowaniec este unul dintre cei mai de succes tineri dramaturgi polonezi. Este, de asemenea, director de teatru, jurnalist, scenarist, cu studii la faimoasa școală de film din Lodz, și producător de film. „Gardenia” a fost jucată pentru prima oară în 2007, pe scena Laboratorului teatral „Tadeusz Słobodzianek”.

„Difuzarea spectacolului „Gardenia”, de Elżbieta Chowaniec, împreună cu difuzarea montării „Emigranții” de Sławomir Mrożek, din 29 iunie, omagiază Anul teatrului public polonez care sărbătorește împlinirea a 250 de ani de teatru polonez şi 250 de ani de la înfiinţarea Teatrului Naţional din Varşovia”, se arată într-un comunicat de presă.

GARDENIA de Elżbieta Chowaniec

Traducere de Pászt Patrícia

Regia: Koltai M. Gábor

Scenografia: Iuliana Vîlsan

Dramaturgia: Sediánszky Nóra

Distribuţia: Tokai Andrea; Borbély B. Emília; Lőrincz Rita; Tar Mónika

Echipa Tv: organizator prod.Sorin Cristea; director de imagine: Eugen Demetercă; imagine: Carmen Birtea, Alina Dumitrascu, Dragos Ionescu, George Fustanela; Asistent imagine: Alexandru Bengescu; sunet: Viorel Constantin; cameraman MHH: Nelu Vasilescu; asist.MHH: Marian Petcu; Regia tv: Andrei Magalie; Producător: Lucia Constantinescu; Producător coordonator: Demeter András István.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.