Gata de „Zile și nopți de teatru la Brăila”

Program 2016.cdrCea de-a X a ediție a Festivalului „Zile și Nopți de Teatru la Brăila” se va desfășura în perioada 19-25 septembrie, anunță organizatorii.

Teatrul, minunat „mecanism de producere și împărtășire a poveștilor Omului către semenii săi”, mai ales în aceste timpuri complicate și …fluide, are o răspundere majoră, cea de a îmbina povestea cu contextele istorice, politice și culturale, încercând o dublare a entertainment-ului cu reflecția și gândirea. Iată ideea principală pe care a avut-o în vedere selecția, potrivit comunicatului remis redacției.

Majoritatea producțiilor alese sunt realizate de regizori tineri, până în 30 de ani. Nu este întâmplător, pentru că am dorit ca și expresia artistică să fie una îndrăzneață, provocatoare, ca un posibil „manifest” al celor tineri și nu numai, explică organizatorii.

Colective teatrale cunoscute și recunoscute, autori contemporani celebri și exemplari, stiluri teatrale diverse, complementare se regăsesc într-un program din care fiecare spectator are ceva de ales.

Printre regizorii ale căror spectacole participă la festival se numără Radu Afrim, Cristi Juncu, Erwin Șimșensohn, Sânziana Stoican, Vladimir Anton, Ștefan Lupu, Slava Sambiși, Adrian Iclenzan, Radu Iacoban, Andrei și Andreea Grosu, Andrei Măjeri, Dragoș Alexandru Mușoiu. Dintre actorii de excepție care vor veni la Brăila îi amintim peMarius Manole, Cecilia Bârbora, Medeea Marinescu, Ada Galeș, Emilia Dobrin, Florin Piersic Jr., Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu, Florentina Năstase și Ionuț Vișan.

Prezenta ediție a festivalului subliniază redeschiderea oficială, după doi ani și jumătate, a somptuosului teatru, „Maria Filotti”, emblemă a Brăilei.

Print

Un Comentariu

  1. mihaela 19/08/2016

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.