George Banu lansează „Parisul personal. Casa cu daruri” la Bookfest

banu parisulVolumul „Parisul personal. Casa cu daruri” de George banu, cu fotografii de Mihaela Marin, va fi lansat mâine, 23 mai, la ora 11.30, la Salonul Internațional de Carte Bookfest, la standul Editurii Nemira. La eveniment vor participa George Banu, Mihaela Marin, Carmen Mușat și Monica Andronescu.

Volumul este o continuare a lucrării „Parisul personal. O autobiografie urbană”. În urmă cu doi ani, în 2013, George Banu, împreună cu Valentin Nicolau, proiecta un volum despre orașul pe care l-a adoptat și care l-a adoptat în iarna anului 1973, atunci când a hotărât să părăsească România. „Casa cu daruri” este tot o poveste despre Parisul personal al lui George Banu, dar de data asta Parisul din apartamentul lui, în care trăiesc toate poveștile pe care le-a strâns într-o viață. Povești din care fac parte oameni și spectacole, dar mai ales întâlniri în diverse părți ale lumii, luate cu sine, în chip de daruri, din orașele prin care a treut și care, odată aduse în apartamentul de la Paris au făcut să se oprească timpul în loc de mai multe ori. Fotografiile Mihaelei Marin însoțesc în acest al doilea volum al „Parisului personal” poveștile pe care obiectele le poartă cu sine.

„Nu mă pot despărți de „figură” – „abstracția” nu mă atrage – și o caut peste tot, încerc să mi-o aliez și caut să o interpretez, oricum, oriunde, sub toate ipostazele. În adept al „figurii” mi-am epuizat spațiul vital fără a mă resemna să eșuez în „monoteismul” colecționarului, m-am dispersat și pierdut, sfârșind prin a face din apartamentul meu un autoportret”, mărturisește George Banu. „Vizitându-l mă recitesc. Dar nu mă îngrozesc, nici nu mă iubesc. Răsfoiesc acest maculator al vieții unde poteci și drumuri se încrucișează în dezordine, iar eu mă recunosc în rătăcirile pe care le constat. Eu l-am constituit, eu îl interpretez. Apartamentul personal e o instalație.”

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.