George Banu lansează „Parisul personal“ în Orașul Luminilor

0Joi, 16 ianuarie, la ora 19.00, sediul Institutului Cultural Român de la Paris va găzdui lansarea volumului „Parisul personal. Autobiografie urbană“, cea mai recentă carte a cunoscutului critic de teatru George Banu, publicată la Editura Nemira.

La eveniment, care se va desfășura în prezența autorului, vor participa Alexandru Dobrescu, directorul Institutului Cultural Român de la Paris, și Valentin Nicolau, președintele Editurii Nemira.

Volumul este prilejuit de împlinirea a patruzeci de ani de când George Banu, în ultima zi a anului 1973, ajungea la Paris și pășea într-un nou destin. Nu știa atunci nici că va deveni cea mai importantă voce a criticii de teatru din Europa, nici că Orașul Luminilor avea să-l adopte pentru totdeauna. Pornind de la acest moment, cunoscutul om de teatru creionează o aubiografie urbană în care se oprește asupra locurilor importante într-o hartă personală a Parisului. Îl însoțesc în călătoria sa, concretizată în mici eseuri evocatoare, fotografiile realizate de Mihaela Marin.

Lansarea va fi urmată de o lectură din Caietele lui Emil Cioran, moment la care George Banu va fi acompaniat de Francesco Agnello. Muzician va cânta la hang, instrumentul care l-a făcut celebru, aducându-i participarea la numeroase producții artistice semnate de regizorul Peter Brook.

Seara se va încheia cu un concert în care se vor interpreta partituri de Bela Bartok și Maurice Ravel, dar și ritmuri de cabaret din prima jumătate a secolului trecut.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.