George Ciolpan a câștigat Trofeul celei de-a X-a ediții a Galei Star de la Bacău

george ciolpanCea de-a X-a ediție a Galei Star de la Bacău s-a încheiat pe 28 aprilie, cu spectacolul „Absolut!”, în regia lui Alexandru Dabija, care l-a adus pe Marcel Iureș în sala mare a Teatrului „George Bacovia”, și cu o Gală de premiere în carul căreia au fost desemnați câștigătorii acestei ediții aniversare, urmată de un foc de artificii .

George Ciolpan este câștigătorul Marelui Premiu și al Trofeului Galei Star 2015, iar din acest an una dintre stelele din fața teatrului îi va purta numele. George Ciolpan a venit la Bacău cu producția independentă „Pasărea în văzduh”, un recital de pantomimă, care a fost cel mai bun în opinia juriului format la această ediție din actrița japoneză Yumico Tsuji, fostă câștigătoarea a competiției la ediția a V-a, actorul Emil Boroghină, director al Festivalului Internațional „W. Shakespeare” de la Craiova și criticul de teatru Carmen Mihalache.

Premiul pentru Cel mai bun One Woman Show l-a primit Ingrid Robu, de la Piatra Neamț, pentru spectacolul „Fetița soldat”, de Mihaela Michailov, în regia lui Adrian Tamaș.

Premiul pentru Cel mai bun One Man Show l-a primit Matei Chioariu pentru „Seeking Wild”, monolog din spectacolul „LSD Theatre Show”, producție Doctor’s Studio, București, în regia lui Horia Suru.

Juriul elevilor, care acordă de ani întregi Premiul onorific „Ștefan Iordache”, l-a ales pe Adrian Loghin pentru spectacolul „I.O.N.A”, adaptare după Marin Sorescu, în regia lui anni Ionescu, de la Teatrul Mignon din București.

Premiul „Dinu Apetrei”, acordat de actorii Teatrului „George Bacovia” a fost obținut de Isabela Neamțu pentru spectacolul „Laughing Wild”, producție Doctor’s Studio, București.

Premiul publicului l-a obținut Baczo Tunde pentru „7/7”, spectacol de teatru-dans, de la Teatrul Maghiar de Stat din Timișoara.

Premiuil special acordat de revista „Ateneu” și cel oferot de EstTV au fost câștigate de actrița Ana Maria Marineci pentru recitalul „XXE-uri”, după „E-uri” și „Proiectul XX” de Alina Nelega, producție independentă, București.

Premiul primei ediții a Concursului „Foto Star – Un spectacol într-o fotografie”, a fost obținut de Liviu Maftei din Bacău pentru instantaneele surprinse pe parcursul celor zece ediții ale Galei Star.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.