Gianina Cărbunariu la Theater Freiburg, despre traficul uman

gianina carbunariu„Human Trafficking/ Menschenhandel”, un proiect internațional realizat de regizorii Gianina Cărbunariu şi Clemens Bechtel va fi prezentat pe 13 iunie la Freiburg Theater. Proiectul pune în discuție originile, cauzele, structurile și consecințele traficului de persoane. Cu acest prilej, Gianina Cărbunariu va fi prezentă la Theater Freiburg, unde va avea loc prezentarea întregului proiect, împreună cu regizorul german Clemens Bechtel. Evenimentul se va încheia cu o serie de discuţii la vor participa partenerii de proiect, precum şi publicul larg, potrivit unui comunicat de presă.

Partenerii de proiect, Teatrul Mic, prin Gianina Cărbunariu, şi Theater Freiburg, prin Clemens Bechtel, se reunesc într-o cercetare a subiectului atât în Germania, cât şi în România. Cei doi vor face interviuri cu experţi şi persoane care au legătură cu subiectul, vor documenta şi colecta imagini, sunete, texte şi scene. Scopul este realizarea a două lucrări teatrale independente, care vor face constant referire una la cealaltă. Ambele producţii vor fi prezentate în 2016, la Freiburg şi la Bucureşti. La final, proiectul „Human Trafficking/ Menschenhandel” va fi documentat într-un volum.

Clemens Bechtel a lucrat ca dramaturg şi regizor în Germania, Elveţia, Danemarca, România, Ungaria şi Africa. Munca sa are ca punct central subiecte politice. Producţia sa “Staats-Sicherheiten”, pusă în scenă la Teatrul Hans Otto din Potsdam, despre încarcerarea prizonierilor politici în Germania de Est, a fost distinsă cu Premiul Friedrich-Luft în anul 2008. În 2014, acesta a iniţiat reţeaua internaţională “Hunger for Trade”, la Schauspielhaus Hamburg, care conectează proiectele a nouă teatre de pe diferite continente în contextul pieţelor globale de alimente.

Theater Freiburg este un teatru recunoscut pentru formatele sale inovatoare, mai ales sub direcţiunea Barbarei Mundel. Această instituţie deţine un departament de operă, unul de dans şi unul de teatru, care oferă publicului un larg program artistic.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.