Gina Patrichi în „Antoniu și Cleopatra”, luni pe TVR 2

GinaLuni, 7 martie, de la ora 19.00, TVR 2 va difuza spectacolul „Antoniu și Cleopatra” de William Shakespeare, realizat în anul 1988 în colaborare cu Teatrul Național din Cluj, în amintirea actriței Gina Patrichi, care s-a născut și s-a stins în luna martie.

Producția, care a și câștigat în același an Premiul pentru cel mai bun spectacol, este regizată de Mihai Măniuțiu. Telespectatorii o vor putea revedea în distribuție pe cunoscuta actriță Gina Patrichi, alături de Anton Tauf, Radu Amzulescu, Octavian Lalut, Ion Tudorica, Gelu Bogdan Ivascu, Marius Olteanu, Marius Bodochi, Catalin Nemes, Eugen Nagy, Victor Nicolae, Petre Bacioiu, Viorica Mischilea, Melania Ursu, Maria Munteanu, Miriam Cuibus, Ileana Negru, Ion Marian, Vasile Moldovan, Adelin Marincas, Ovidiu Jurgea.

Costumele au fost create de Nadia Scriba, iar autorul decorurilor a fost Mihai Mădescu.

Teatrul de televiziune, proiect coordonat de CASA DE PRODUCŢIE TVR şi difuzat pe TVR 2 în fiecare seară de luni, își propune ca anul acesta să marcheze prin programele pe care le oferă și comemorarea a 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare. Astfel, telespectatorii vor putea vedea sau revedea montări ale unora dintre cele mai cunoscute piese ale dramaturgului, dar și spectacole de dans inspirate de opera lui sau artiști în parcursul cărora lumea shakespeariană ocupă un loc important.

Print

Un Comentariu

  1. Donkeypapuas 07/03/2016

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.