„Hoți” la Teatrul Național din București

hotiLuna februarie se deschide la Teatrul Național din București cu premiera spectacolului „Hoți”, în regia lui Radu Afrim, aflat la cea de-a treia colaborare cu TNB.

Textul, aparţinându-i scriitoarei  Dea Loher, unul dintre numele în vogă din dramaturgia europeană contemporană, reprezintă cea de-a treia întâlnire a regizorului cu dramaturgia scriitoarei germane după „Adam Geist” pus în scenă la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila și „Piaţa Roosevelt”, la Teatrul Naţional din Timișoara. „Lumea imaginată de Dea Loher este o lume a personajelor afectate de sensibilitate, a oamenilor fragili care se strecoară prin propria existenţă, temători și prevăzători, ca și cum viaţa asta nu le-ar aparține sau n-ar avea dreptul s-o trăiască. Ca niște hoți.”

„Hoţi” este şi primul spectacol de la Sala Studio, revenită de curând în circuitul teatral, care foloseşte spaţiul de tip Arenă, formulă cu care publicul nu s-a mai putut întâlni în această sală de peste trei decenii, se precizează într-un comunicat de presă al instituției.

Din distribuţia fac parte: Marius Manole, Cornel Scripcaru, Ana Ciontea, Mihai Călin, Medeea Marinescu, Liliana Ghiţă, Claudiu Bleonţ, Natalia Călin, Diana Dumbravă, Conrad Mericoffer, Aida Avieriţei, Irina Antonie, Diana Roman, Aris Bănuţoiu.

Scenografia spectacolului este creată de Andreea Săndulescu, muzica îi aparţine lui Vlaicu Golcea, iar coregrafia este semnată de Andrea Gavriliu.

Primele reprezentaţii ale noului spectacol au loc în zilele de1, 2, 4 şi 5  februarie.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.