„Ibsen Incorporated”, un spectacol cu, despre și pentru femei, la Teatrul de Comedie

ibsenSpectacolul „Ibsen Incorporated”, în regia Catincăi Drăgănescu, va fi prezentat în avanpremieră, pe 4 iunie, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie, începând cu ora 19:00.

Spectacolul face parte din proiectul „Surorile Heddei. Susținerea femeilor artist în teatrul din România și Estul Europei”, conceput de criticul de teatru și curatorul Cristina Modreanu în numele Asociației Române pentru Promovarea Artelor Spectacolului care își propune aducerea în prim-plan a perspectivei artistice feminine și susținerea femeilor-artist din teatrul românesc.

„Surorile Heddei. Susținerea femeilor artist în teatrul din România și Estul Europei” este unul dintre cele trei proiecte câștigătoare ale grantului Ibsen Scholarships 2014 şi presupune, printre altele, realizarea a trei spectacole diferite, care să fie puse în scenă de trei tinere regizoare, cu susținerea unor instituții culturale din București. „Ibsen Incorporated” este primul spectacol produs din seria celor trei şi va avea avanpremiera în această seară, urmând să fie reluat din toamnă.

„Acum mai bine de un secol, Henrik Ibsen scria despre începuturile capitalismului punând în discuție felul în care principiile acestui nou sistem modifică raporturile interumane. Azi trăim în era capitalismului sălbatic. Principiile sunt deja asimilate. Omul secolului XXI este produsul unei societăți în care banii reprezintă principalul criteriu de evaluare pentru succes și fericire”, spune regizoarea Catinca Drăgănescu. „Școala vieții și a experienței ne învață că virtutea de bază a unui cetățean este urmărirea interesului personal. „Ibsen Incorporated” își propune să dezbată ce efect are acest lucru asupra societății, asupra comunităților și relațiilor interpersonale. Cinci personaje din dramaturgia lui Ibsen: Hedda, Nora, Gina, Rebecca și doamna Alvig sunt aduse în contemporaneitate și urmărite de-a lungul evoluției lor din copilărie până la maturitate. Ibsen Incorporated este o școală-corporație pentru oameni noi, adaptați cerințelor de azi. Cumpărați modelul care vă satisface nevoile!”, explică ea conceptul spectacolului.

„Ibsen Incorporated” are la bază un scenariu de Mihaela Michailov și Catinca Drăgănescu, după scrierile lui Henrik Ibsen. Din distribuție fac parte Silvana Negruțiu, Elena Popa, Ana Turoș, Dana Voicu, Valentina Zaharia. Scenografia este semnată de Bogdan Costea și Andrei Morariu, coregrafia de Mihaela Culda, video de Andrei Morariu, iar asistent de regie este Daniel Buglea.

Foto Adi Bulboacă

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.