Ideo Ideis, zece zile de teatru tânăr

ideo_ideis_430x306Între 8 și 16 august, la Alexandria va avea loc cea de-a opta ediție a Festivalului Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis, care, în acest an, se desfășoară sub conceptul „e despre tine”. Festivalul reunește, în fiecare august, la Alexandria, în județul Teleorman, trupe de teatru de amatori din țară, care pe parcursul zilelor evenimentului, prezintă în competiție spectacole, participă la ateliere și master-classuri, au loc proiecții de filme și sunt invitate spectacole de teatru profesionist.

Experiența personală a fiecărui participant este elementul cel mai important la această ediție, experiența experiența personală a fiecărei persoane care interacționează cel puțin o dată cu Ideo Ideis, propun organizatorii. „Unul dintre participanții noștri a spus la un moment dat că revine constant la Ideo Ideis pentru că simte că acest festival e despre el și despre toți ceilalți oameni care aleg să petreacă 10 zile din august în Alexandria. Mesajul lui ne-a inspirat și ne-a motivat să facem, pentru prima dată în istoria acestui festival, o campanie de comunicare inhouse, în care noi, echipa de organizare, să vorbim despre noi, gașca Ideo Ideis. O gașcă din care fac parte participanții, vizitatorii care vin în Alexandria special pentru atelierele de dezvoltare personală, alexăndrenii care participă la spectacolele de teatru din cadrul festivalului, oamenii care ne susțin – fie ei sponsori sau parteneri media și mulți, mulți alții.”, a declarat Andreea Borțun, Co-Președinte Ideo Ideis.

Unul dintre cei mai importanți susținători ai festivalului, încă de la momentul nașterii lui a fost și a rămas Marcel Iureș, președinte onorific, care și în acest an s-a implicat activ în campania de promovare a celui mai important festival de teatru al tinerilor.

Juriul este format din Cătălin Ștefănescu, Marius Manole, Medeea Marinescu, Andi Vasluianu și Vlad Zamfirescu. În urma preselecției, în competitie intră an de an nouă trupe de amatori, din toată ţara. Pe parcursul a trei zile participanții prezintă în concurs, în fața juriului, spectacolele cu care s-au înscris.

De asemenea, la ediția din acest an, Uta Plate, pedagog teatral la Teatrul Schaubühne din Berlin, va susține un masterclass, iar Constantin Chiriac, directorul Teatrul din Sibiu și al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, va fi prezent la o întâlnire moderată de Cătălin Ștefănescu.

Printre spectacolele invitate se numără producții cunoscute de la diverse teatre din București sau producții premiate în Gala Absolvenților a UNATC București, precum „Femeia care și-a pierdut jartierele” (Teatrul de Comedie), „Zic Zac” (UNATC) sau „Zorba Grecul” (UNTEATRU)…

Trupele și spectacolele care vor intra în competiție sunt:

AS, din București – „Never let me go”

ATELIERUL DE TEATRU, din Botoșani – „Să nu mă părăsești”

BON TON, din Iași – „Dresați și oameni?”

BRAINSTORMING, din București – „Cină cu prieteni”

DRAMA CLUB, din Botoșani – „La lilieci”

OGLINZI, din Sinaia – „Crize”

PROTHA, din Panciu – „Prințesa și porcarul”

THEATRON, din Vulcan – „Paparazzi sau Cronica unui răsărit de soare avortat”

YORICK, din București – „Petrecerea”

Programul complet al festivalului îl puteți accesa pe

http://ideoideis.ro/editiacurenta

 

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.