„Idolul și Ion Anapoda“, spectacol nou în centrul vechi al Bucureștiului

idolul-si-ion-anapoda_foto_catalina_flamanzeanuSpectacolul „Idolul și Ion Anapoda“ după G.M. Zamfirescu, în regia Marianei Cămărășan și a lui Toma Dănilă, producție ARCUB-Centrul Cultural al Municipiului București, va avea premiera oficială pe 28 septembrie 2016, la ora 19:00, în Sala Mare de la ARCUB, din strada Lipscani, nr. 84-90.

Regia este semnată de Mariana Cămărășan și Toma Dănilă.

Spectatorii îi vor putea vedea în distribuție pe Oana Pellea, Richard Bovnoczki, Florina Gleznea, Cristina Casian, Istvan Teglas.

Scenografia îi aparține lui Vladimir Turturica, iar light-designul este creația lui Ștefan Vasilescu.

„Idolul și Ion Anapoda“, piesă publicată de George Mihail Zamfirescu în 1935, este adaptată de Mariana Cămărășan pentru spectatorul de azi, păstrând însă intactă atmosfera boemă a epocii interbelice. Ca oriunde și oricând, poveștile de dragoste se desfășoară cu sufletul la gură. Iar iubirea este pretutindeni, fie că este vorba despre iubirea sinceră, dragostea interesată sau pasiunea fără urmă de speranță.

Oana Pellea, Florina Gleznea, Cristina Casian, Richard Bovnoczki și Istvan Teglas dau viață acestor personaje. Regizorii Mariana Cămărășan și Toma Dănilă, alături de scenograful Vladimir Turturica și light designer-ul Ștefan Vasilescu invită spectatorii într-un univers cald, plin de fantezie, sugerat de numai câteva elemente de decor, prin care se perindă într-un ritm alert cele cinci personaje aflate în căutarea perechii ideale.

„Noi credem așa: că avem nevoie de bucurie, de romantism, de iubire, de povești. Mai ales acum, când lumea pare că se dezintegrează, când ritmul e alert și neiertător, când părem că am uitat de noi. Așa credem: că e necesar să ne redescoperim din perpectiva unui râs nestăpânit, a unor farse nevinovate, sa ne vedem cât de caraghioși și sublimi suntem sau mai putem să fim. Avem nevoie să fim. Până la urmă, SĂ FIM. Pur și simplu.“, mărturisește regizoarea Mariana Cămărășan.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.