„Iepurele alb” sosește la Teatrul de Artă Junior

Marți, 8 ianuarie, la ora 19.15, va avea loc premiera spectacolului „Iepurele alb”, în regia semnată de Ana Crăciun Lambru.

În luna decembrie 2018, la împlinirea a șase ani de la înființare, Teatrul de Artă București a lansat Teatrul de Artă Junior – pentru copilul din fiecare, cu o avanpremieră a spectacolului regizat de Ana Crăciun Lambru, Master of Fine Arts in Puppetry, în cadrul Puppet Arts Program, la Universitatea Connecticut, o poveste plină de umor și cu un aer inovator, anunță organizatorii.

„E chiar iepurașul de pluș care a jucat în spectacolul Alice în țara minunilor, acum șapte ani. Pe care, apoi, l-am pierdut. Ne-am regăsit după o vreme și l-am descoperit plin de personalitate, cu viața lui. O jucărie vie. Iar de un an eu și Lavinia lucrăm cu el la un spectacol care să mângâie sufletul”, a comentat Ana Crăciun Lambru.

Ana Crăciun-Lambru a absolvit Universitatea de Teatru și Film „I.L. Caragiale”, departamentul Arta Actorului Mânuitor de Marionete, și a obținut diploma Master of Fine Arts in Puppetry, în cadrul Puppet Arts Program, la Universitatea Connecticut, printr-o bursă Fulbright. „Îmi place să mă joc! M-am jucat toată copilăria, inventând personaje și scenarii. Apoi am descoperit că și la Facultate te poți juca! Mai serios, cu mai multe reguli și cunoștințe, însă tot joacă era”, mărturisește regizoarea.

În timpul studiilor, a fost implicată în numeroase reprezentații, proiecte și workshop-uri oferite de Puppets Arts Program, Ballard Institute and Museum of Puppetry și Connecticut Repertory Theatre și a colaborat cu artiști ca Wyatt Cenac sau Keith Lockhart și Boston Pops Orchestra.

În septembrie 2016, a reprezentat Statele Unite la World Puppet Carnival în Lodz, Polonia, cu spectacolul ei, „Dust”, pentru care a primit premiul Best Actress.

Revenită în România, a realizat regia spectacolului „Onix și Barton”, la Opera Comică pentru Copii și „Conferințele cu Dodi și Roni” la Muzeul Național Grigore Antipa. A jucat în „Pasărea de Foc„ de la Teatrul Tony Bulandra și „Harun și Marea de Povești”,  în regia lui Alexandru Berceanu.  În prezent realizează regia spectacolului pentru copii „Jurassic„, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț.

Lavinia Pop Coman a absolvit Facultatea de Teatru,  secția Actorie, și își explică astfel pasiunea: „Păpușile m-au fascinat încă din facultate, așa că, în 2016, cu ajutorul unui prieten, am confecționat primele mele păpuși. Erau 2 marionete din eșarfe, Eva și Alfred, cu care am reușit să fac un street performance. Așa a început călătoria mea în lumea păpușăritului. Un an mai târziu, am ajuns în Siberia, unde, maestrul Vladimir Zakharov m-a învățat să construiesc o păpușă cu un sistem unic în lume și așa, cu ajutorul, lui am făurit-o pe Zaharashka. Următorul spectacol sper că va fi cu ea. Primul meu gând, când am început să fiu păpușar, a fost dorința de a-i face pe oameni să zâmbească atunci când nici măcar nu se așteaptă. Astăzi, scopul meu este ca oamenii să ajungă să vadă în viața unei păpuși sufletul păpușarului și să se regăsească în poveștile pe care le spunem. Ceea ce mă mulțumește cel mai mult este atunci când aud pe cineva spunând Uau, e vie!!

Bilete la premiera de seară și la celelalte reprezentații din luna ianuarie, ale spectacolului, sunt disponibile pe MyStage.ro și la BiletFan – casa de bilete, stația de Metrou Unirii 1, intrarea dinspre Curtea de Apel, vizavi de Casa de abonamente elevi și studenți.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.