„Iluzia comică”, reinventată la Teatrul Excelsior

Premiera spectacolului „Iluzia comică”, o adaptare a piesei omonime a lui Pierre Corneille, în versiunea regizorală a Ancăi Ciuclaru, va avea loc la  Teatrul Excelsior, joi, 19 aprilie 2018, de la ora 19:00, la Sala „Ion Lucian”.

„Deși scrisă cu aproape patru secole în urmă, în plină perioadă de ascensiune clasicismului francez, „Iluzia comică” degajă o libertate de expresie care amintește de estetica barocului: o comedie imperfectă sau o invenție bizară și extravagantă, așa cum autorul însuși își definea piesa, „Iluzia comică” farmecă spectatorul prin caracterul ei bizar, neconvențional: oscilând între dramă și comedie, între tragedie și bufonerie, sub semnul întrebării: Dacă realitatea în sine nu este altceva decât iluzie, teatru?” – iată motivația realizatorilor.

Alături de tânăra echipă de actori cu care a colaborat, Anca Ciuclaru a explorat jocul iluzoriu al percepției umane și oglindirea reciprocă dintre scena lumii și lumea scenei. Dincolo de intriga romantică și complicată, dincolo de acele detalii compoziționale și stilistice specifice operei lui Corneille, Iluzia comică devine un spectacol-metaforă despre arta teatrului și despre relația noastră cu realitatea.

„Este încercarea mea de a-i face pe tineri să iubească Teatrul. (…) Mesajul piesei se apropie de crezul meu artistic, acela că  oglinda scenei va reflecta mereu și mereu viața, celebrând contradicțiile și incertitudinile umane și afirmând încă o dată că Teatrul poate fi cel mai bun mijloc de cunoaștere a omului”, a declarat Anca Ciuclaru despre spectacolul Iluzia comică.

Distribuția:

Alcandru/ Adraste – Doru Bem | Pridamant – Ion Bechet | Clindor – Dan Clucinschi |

Izabela – Ana Udroiu | Liza – Dana Marineci | Matamor/ Dorante/ Florilam – Radu Micu | Geronte/ Temnicer – Marian Rădulescu | Spectrul – Iulia Samson

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.