„În 4D”, iubirea se trăiește în direct

in 4d - afisLa Spațiul Reactor din Cluj, va avea loc joi, 18 septembrie avanpremiera și vineri, 19 septembrie premiera spectacolului „În 4D”, ambele programate de la ora 20.00.

„Cât de mult din ce știm despre iubire e informație preluată din ficțiunile altora și cât e realitate personală? Există vreo diferență între cele două? În 4D urmărește modul în care patru personaje își creează și interpretează viața și relațiile prin prisma filmelor preferate. Realizând mai mult sau mai puțin ce li se întâmplă, ele se îndrăgostesc, se despart și se urăsc, adoptând roluri care sunt imitații ale altor roluri, produse străine ale unor autori necunoscuți, care devin însă formatoare de percepții, concepții și prejudecăți”, se arată într-un comunicat de presă.

Spectacolul, primul produs în totalitate de Reactor de creație și experiment, este realizat de o echipă formată exclusiv din absolvenți, din generații diferite, ai Facultății de Teatru de la Cluj. Textul este pe jumătate un colaj de scene din filme, recontextualizate în interiorul poveștii narate din patru perspective diferite. Folosindu-se de filmele lor preferate pentru a-și ilustra dramele prin care trec, personajele din În 4D trăiesc într-o lume de clișee căutate, de evadări fanteziste din realitate și de încercări hotărâte de a-și transforma viața după rețete împrumutate.

Scenariu: Alexa Băcanu

Cu: Raluca Mara, Oana Mardare, Valentin Oncu, Doru Taloș

Regia: Ovidiu Caița

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.