„În umbra uitării” deschide stagiunea la Teatrul German de Stat din Timișoara

Teatrul German de Stat din Timișoara anunță deschiderea noii stagiuni. Primul spectacol, care va avea loc pe 7 septembrie, este „În umbra uitării”, de Simona Vintilă, care semnează și regia.

Piesa, anună instituția de spectacol, face dezvăluiri dureroase, despre dragoste și suferință, boală și declin, apartenență și dezrădăcinare, dorință și neputință și despre impactul unei boli neiertătoare, Alzheimer, în viața unei familii moderne.

Textul spune povestea de viață a soțului aflat mai tot timpul în delegații de serviciu, a fiicei plecate la studii în străinătate, și a mamei, personajul principal, rămasă singură, ce devine din ce în ce mai copleșită de treburi și de stresul cotidian, inerent societății moderne. În spațiile rămase goale ale  aceastei relații își face apariția, personificată, chiar boala, al cărei destin este de a externaliza drama familiei destrămate,  rotunjind calitatea contemporană a acestei menajerii de sticlă.

Caracterul autobiografic îi conferă o tușă sinceră, inechivocă, a ravagiilor pe care boala Alzheimer le provoacă în rândul suferinzilor de această afecțiune, cât și în rândul aparținătorilor acestora.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.