Încep înscrierile la Concursul de Comedie Românească

Teatrul de Comedie anunță Concursul de Comedie Românească, ediția a XIV-a, 2019. Concursul continuă să premieze cele mai bune comedii scrise de autori români, comedii care, anunță Teatrul de Comedie, girate de un juriu format din profesioniști, vor avea șansa să stea la baza unor viitoare producții de teatru.

Din 2006, de treisprezece ediții, prin intermediul Concursului de Comedie Românească s-au descoperit texte inedite și a fost încurajată dezvoltarea unei noi generații de dramaturgi.

Pentru înscrierea în concurs a pieselor de comedie (nepublicate şi nemontate pe scenă, la teatrul de televiziune sau radiofonic), vor fi trimise 3 exemplare ale textelor la adresa: Strada Sf. Dumitru, nr. 2, sector 3, cod 030079, Bucureşti.

Pentru a fi eligibile, cele trei exemplare ale comediilor înscrise: vor fi expediate într-un plic format A4, împreună cu un plic mai mic, sigilat, pe exteriorul căruia va fi menționat titlul piesei, iar în interior va conține datele de identificare ale autorului; vor fi tehnoredactate cu diactritice; pe prima pagină vor avea scris titlul piesei, fără menționarea autorului. Manuscrisele trimise pentru concurs nu se înapoiază.

Data limită de depunere a textelor este 15 martie 2019. Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul Festivalului Comediei Româneşti – festCO, ediția a XVII-a, 2019.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.