Începe Festivalul Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls

Cea de-a 13-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls se va desfășura între 17 și 27 noiembrie, la București, festivalul fiind organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Animație Țăndărică, în parteneriat cu UNIMA România și ASSITEJ România.

ImPuls, cel mai important festival de teatru de animație din România, aduce la București 32 de spectacole din China, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Israel, Italia și România, extrem de diferite stilistic în care se combină, ingenios, ultimele tehnici în materie de teatru vizual și se folosesc mai multe tipuri de animație.

Copiii pot participa la atelierele de jocuri teatrale și construcție de marionete și la workshop-ul interactiv „Micul prinț – o întâmplare”, în cadrul căruia vor parcurge timp de o săptămână o serie de ateliere de lucru cu marioneta și îi vor da viață prin senzori ce le permit accesul în lumea 3D.

ImPuls este un festival concurs strict profesional, dedicat publicului din toate categoriile de vârstă, unde sunt consolidate și promovate tendințele contemporane ale teatrului vizual și de animație din țară și din străinătate. În cadrul festivalului participă personalități marcante, de talie mondială, care conferențiază despre ultimele tehnici și cercetări în animație și își prezintă spre exemplificare propriile proiecte. Alături de sfera internațională, participarea națională este, de asemenea, una consistentă, fiind selectate cele mai bune producții din stagiunea curentă ale teatrelor de profil din România. Evenimentul favorizează schimburi culturale, comunicare între artiști și instituții de specialitate, generează parteneriate și chiar coproducții naționale, internaționale și intercontinentale.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.