Înscrierile la Focus Atelier 2016, pe ultima sută de metri

Focus_Atelier_100115_42x42cm_FNL2.inddA mai rămas mai puțin de o săptămână în care vă puteți înscrie pentru atelierele Focus 2016. Joi, 25 februarie, la ora 23.59, perioada de înscrieri se va încheia. Atelierele se desfășoară în diverse spații din Cluj Napoca, iar înscrile pot fi făcute pentru mai multe ateliere. Participarea este gratuită, cei selectați urmând a fi aleși în funcție de motivația scrisă în formularul de înscriere. Mai multe detalii pe focusatelier.ro

Focus Atelier 2016 începe pe 1 martie cu TEATRUL COMUNITĂȚILOR PARTICIPATIVE, un workshop susținut de Mihaela Michailov și Radu Apostol în cadrul secțiunii „Atelier”, la Reactor de Creație și Experiment, între orele 10.00-13.00. Cei doi coordonatori doresc să împărtășească cu participanții experiența lor în lucrul cu copii și adolescenți, precum și o serie de concepte esențiale inițierii practicienilor în educația prin teatru.

Pe 6 martie va fi prima zi a atelierului KNOWING YOUR RIGHTS AND HERSTORY (tot din secțiunea „Atelier”), susținut de Milena Nikolic în spațiul Tranzit.ro, între orele 10.00 și 22.00 (cu două pauze). Scopul întâlnirilor este acela de a (re)pune în discuție feminismul și diversele lui manifestări în societatea contemporană, căutând soluții pentru a combate inegalitatea de gen, doar aparent eradicată din existențele noastre cotidiene.

11 martie este ultima zi a workshopului coordonat de Milena Nikolic și prima zi 3 DAYS DESIGN. Între orele 15:00 și 18:00, echipa de la Cluj Makers susține, în cadrul secțiunii „Schimb”, atelierul 3DD, destinat elevilor de la liceele tehnologice. Între 11.00 și 16.00, la Bastionul Croitorilor, criticul de teatru și film Miruna Runcan îi învață pe liceeni și pe tinerii pasionați de artele performative sau de cinematografie ARTA DE A FI SPECTATOR – workshop inclus în secțiunea „Atelier”.

Perioada 14 – 19 martie este marcată de secțiunea „Schimb”. Pe 14 martie, la ora 15.00, încep lecțiile de Capoeira, care implică, printre altele, muzică, dansuri africane și percuție. Pe 15 martie, lecțiile de capoeira se încheie, dar de la ora 19.00 și până la ora 21.00, în spațiul de la Acasă, începe Atelierul de croșetat, inclus tot în secțiunea „Schimb”. Atelierul de scris fără să te uiți la tastatură, este programat între orele 16.00-18.00, pe 16 și 17 martie când va începe și Atelier de casting, care se va desfășura între orele 11.00 și 15.00, la The Box. Pe 18 martie, de la ora 10.00, în spațiul Cluj Makers, se desfășoară Atelierul de design în consumerism, integrat tot în secțiunea „Schimb”. Este, de asemenea, ultima zi în care actorii și regizorii de teatru pot învăța la ce să se aștepte în timpul unui casting.

Pe 19 martie la ora 10.00, la ZUG.zone, începe THE FEEDBACK METHOD (inclus în secțiunea „Atelier”), un workshop menit să-i familiarizeze pe participanți cu o metodă complexă de a le furniza producătorilor de teatru un feedback cât mai productiv. Printre deplasări de spectacole, documentare și dezbateri, despre care vă vom vorbi cât de curând, pe 23 martie începe atelierul TEATRU FORUM & TEATRU INVIZIBIL (inclus la secțiunea „Atelier”), în cadrul căruia participanții pot deprinde o serie de tehnici și metode specifice Teatrului Oprimaților. Întâlnirile vor avea loc la Fabrica de Pensule, între orele 10.00 și 15.00.

Focus Atelier este o platformă de ateliere și dezbateri lansată în luna martie a anului 2015 în Cluj- Napoca. Proiectul are ca scop facilitarea procesului de educare, proces care nu depinde de vârstă sau de absolvirea unei anumite etape educaționale standardizate. Focus Atelier este conceput și organizat de Asociația Reciproca și chestionează teme din societatea contemporană prin practică și dialog.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.