„Între două pastile”, la POINT

PastileSâmbătă, 19 martie, și vineri, 25 martie, la ora 20.00. POINT va găzdui primele reprezentații ale spectacolului „Între două pastile” în cadrul Festivalului One World, care va cuprinde, pe 21 martie, ți un eveniment-instalaţie cu elemente din spectacol, desfășurat la Muzeul Național de Artă Contemporană București.

Pornind de la experienţa creatoarei Cinty Ionescu cu depresia, dar şi ale multor alți oameni pe care aceasta i-a intervievat, „Între două pastile” este un spectacol de teatru multimedia care îmbină dramatizări ale unor poveşti adevărate, cu fragmente din interviuri, cu momente filmate şi trăite în spital şi cu elemente de realitate augmentată, folosită pentru prima dată într-un spectacol de teatru din România.

Actorii Letiția Vladescu şi Conrad Mericoffer interpretează şase pastile teatrale inspirate din mărturiile celor care au avut curajul şi generozitatea să împărtăşească experienţa lor. Poveştile, dramatizate de Maria Manolescu, sunt intercalate cu momente video ce redau experienţa video designerului Cinty Ionescu din timpul episodului ei depresiv, episod care a dus, de altfel, la naşterea acestui spectacol. Aceste momente sunt completate de un sound design manipulat în timp real de producătorul muzical Randomform.

Spectacolul „Între două pastile” abordează tematica depresiei dintr-o perspectivă performativă completată de tehnologii multimedia experimentale dezvoltate de Augmented Space Agency: capturi 3D, motion-tracking și interactivitate în timp real, transpuse în realitatea augmentată.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.