Învață să improvizezi la Festivalul Național de Improvizație!

picmonkey-collageIMPRO – Festivalul Naţional de Improvizaţie, care se desfășoară între 22 și 25 septembrie, la ARCUB Gabroveni, se adresează publicului larg, dornic să descopere această artă performativă. Pe lângă reprezentațiile gândite ca un caleidoscop, cu multe fațete, stiluri și mixuri de trupe, organizatorii lansează o invitaţie şi publicului amator pentru a participa la atelierele susținute de traineri profesioniști.

Pentru prima dată în România, doi dintre cei mai faimoși traineri-improvizatori din lume – Jill Bernard și Joe Bill – împărtășesc din cultura teatrului de improvizație, prezentă deja de peste 30 de ani în S.U.A. Joe Bill a îndrumat sau a regizat actori şi scenarişti care acum creează pentru Saturday Night Live, 30 Rock sau The Colbert Report. Jill Bernard a predat şi jucat improvizaţie în Canada, Australia, Columbia, Germania, Anglia, Olanda şi peste treizeci şi cinci de state din SUA.

Monica Anastase, directorul artistic al festivalului, începe joi 22 septembrie un atelier de impro social, prin care propune începătorilor să reconstruiască lumea din cartier cu relații și conflicte între vecini, prin tehnici de improvizație, la îndemâna oricui.

Duminică, 24 septembrie, Bogdan Untilă, membru în trupa Obligo, susține un atelier despre „moda” de la New York în domeniul improvizaţiei, instaurată de Upright Citizens Brigade, co-fondată de laureata premiului Golden Globe, Amy Poehler.

Pentru cele patru ateliere dedicate publicului larg, înscrierile se fac pe site-ul festivalului.

Împreună cu 2 grupe de improvizatori profesionişti, Jill Bernard şi Joe Bill pregătesc în această săptămână 2 spectacole unicat, create special pentru !MPRO 4: „The Romanian Scramble” și „The Last Straw” (spectacole în limba română).

Păstrând tradiția de anul trecut, în ultima seară a festivalului, cei doi traineri vor susține, în premieră în România, un spectacol apreciat la nivel internațional, amuzant, curajos și teatral: SCRAM (spectacol în limba engleză).

Biletele pentru cele 12 spectacole din festival, dar și abonamente de o zi sunt puse în vânzare pe site-ul festivalului și pot fi achiziționate în reţeaua Eventbook.

Print

Un Comentariu

  1. EMBER STELA 29/09/2016

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.