Invitație în lumea poveștilor, la Teatrul Excelsior

IMG_0803Teatrul Excelsior pregătește pentru începtul stagiunii două premiere. Cea dintai, „Kiki și Bozo”, pe un text scris de Andreea Vălean, este o montare semnată de Peter Kerek, care a intrat deja în repetiții. Peter Kerek a gândit acest spectacol cu două distribuții, în care îi veți descoperi pe tinerii actori Raluca Botez, Ștefania Dumitru, Lari Cosmin Giorgescu, Dan Clucinschi, Ion Bechet și Alexandru Mike Gheorghiu, iar scenografia este semnată de Iuliana Vîlsan.

Cea de-a doua premieră aflată în pregătire este „Momo sau strania poveste despre hoții de timp și copilul care le-a înapoiat oamenilor timpul furat”. O invitație în lumea fantastică a lui Momo, un personaj fabulos creat de Michael Ende. În acest basm-roman, Momo, o fetiță care încearcă să salveze lumea, îi are ca parteneri pe Casiopeea, o ciudată broască țestoasă și pe maestrul Hora. Dramatizarea este realizată de Lenuș Teodora Moraru, care va semna și regia acestui spectacol.

De asemenea, Teatrul Excelsior este invitat la cinci festivaluri de gen. Chiar cu o zi înainte de începerea noului an școlar, pe 14 septembrie, la ora 17.00, va fi prezent la cea de-a patra ediție a Festivalului de Teatru pentru Copii „Așchiuță” de la Pitești, cu spectacolul-fenomen „Cocoșelul neascultător”, care se joacă aproape fără întrerupere de peste patru decenii. La cea de-a doua ediție a Festivalului de Teatru pentru Copii „Arcadia”, de la Oradea, Teatrul excelsior va participa vineri, 26 septembrie, ora 10.00, cu basmul lui Ioan Slavici, „Zâna Zorilor”, rescris la timpul prezent cu umor și ironie de Ilinca Stihi, care semnează și regia.

Iar în luna octombrie, va lua parte la competiția cunoscutului Festival Internațional de Teatru pentru Copii „Ion Creangă”, „100, 1000, 1.000.000 de povești” cu spectacol „Hainele cele noi ale Prințului” (foto), după două povești de Andersen, regizat de Ilinca Stihi.

Foto Maria Ștefănescu

 

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.