Invitație la Comedie, „Diseară la 7”

Premiera oficială a spectacolului „Diseară la 7” de Aurelian Bărbieru, în regia lui Chris Simion-Mercurian, va avea loc la Teatrul de Comedie miercuri, 21 februarie, ora 19.30, la Sala Studio. Din distribuție fac parte Ilona Brezoianu și Alexandru Conovaru. Scenografia este semnată de Adina Mastalier, iar coregrafia îi aparține Ioanei Marchidan.

Spectacolul este rezultatul ediției a XII-a (2017) a Concursului de Comedie Românească, organizat încă din 2006 de către Teatrul de Comedie, în cadrul căruia piesa într-un act „Diseară la 7” de Aurelian Bărbieru a fost distinsă cu Premiul I.

În „Diseară la 7” se vorbește despre singurătate și despre întâlnirile deloc întâmplătoare, se pare – și tocmai de aceea vitale –, care scot la iveală adevăruri adânc ascunse în noi. Cu mult umor, presărat uneori cu reflecții serioase, personajele – un El și o Ea – ne arată că, în fond, speranța vine de unde nu te aștepți.

„Mi-am dorit să vorbesc despre incapacitatea omului de a se desprinde de propriul trecut, despre frică, despre speranţă şi lipsa ei, despre înstrăinare şi senzaţia că viaţa n-are nici un sens”, a declarat Aurelian Bărbieru, autorul piesei. „Despre emoţii care aparent sunt stinse de mult, dar continuă să afecteze fiecare nouă zi, petrecută cu iluzia că totul e bine în cea mai bună dintre lumile posibile. Dincolo de aspectele întunecate însă, am găsit necesar să spun că oamenii au nevoie unii de ceilalţi”. Chris Simion-Mercurian declară că, pentru ea, montarea acestui spectacol a fost „un triplu pariu”: „Este prima dată când montez la Comedie și, ținând cont că directorul acestui teatru, actorul George Mihăiță, mă știe de când aveam 14 ani (pe când scriam la revista Salut), nu îmi doream să-l dezamăgesc. Ba dimpotrivă! În al doilea rând, întâlnirea cu cei doi actori tineri cu care am făcut spectacolul și cu care am simțit chimie de la prima întâlnire. Prioritate la mine are caracterul actorului, apoi talentul său, și am avut șansa să lucrez cu doi oameni tari, cu care îmi doresc să mă reîntâlnesc. Și nu în ultimul rând, colaborarea mea de ani de zile cu scenografa acestui spectacol, care a reușit și de această dată să transforme spațiul de joc într-un univers. Am încercat să creăm o lume, o atmosferă, o dimensiune care să ne permită să fantazăm și să construim un spectacol dincolo de text. Lucrul la această piesă a fost o bucurie. Sper să ajungă asta la fiecare spectator!”.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.