Ion Parhon, critic de teatru: Scrisoare deschisă către Consiliul Judeţean Vâlcea

ion-parhon_272x340

Criticul de teatru Ion Parhon ne-a trimis la redacție o Scrisoare deschisă adresată Consiliului Județean Vâlcea, pe care o publicăm integral.

„În aceste zile, prin mediul online, am primit numeroase informaţii cu privire la concursul destinat postului de manager şi director artistic al Teatrului „Anton Pann”. Deoarece sunt născut la Rm. Vâlcea şi cunosc activitatea celor două teatre de mai bine de 30 de ani, doresc să îmi exprim şi eu un punct de vedere în cunoştinţă de cauză.

Ştiu că naşterea noului sediu al Teatrului „Anton Pann” reprezintă în bună măsură, aş spune în hotărâtoare măsură, rezultatul preocupărilor şi al deciziei Consiliului Judeţean Vâlcea, alături de care sunt bine cunoscute eforturile permanente şi demersurile fără răgaz şi fără îndoială, fără pierderea speranţei, manifestate de domnul Adrian Roman. Tot atât de adevărat este faptul că el a reuşit să întinerească trupa şi să-i confere şansa unui repertoriu valoros şi a unor colaborări regizorale de cert profesionalism. În felul acesta, Teatrul „Anton Pann” a reuşit să învingă anonimatul prin spectacole apreciate de public şi de critica de specialitate, fapt dovedit şi prin prezenţa acestor spectacole în turnee şi în festivalurile naţionale şi internaţionale de la Bucureşti, Arad, Oradea, Cluj-Napoca, Piteşti şi altele. La acestea se adaugă onorantele nominalizări la premiile UNITER.

Calităţile şi activitatea prin care un om fără rădăcini biografice vâlcene a făcut atât de mult pentru afirmarea instituţiei, a Municipiului şi a judeţului Vâlcea pe genericul vieţii teatrale româneşti nu-l îndreptăţesc, desigur, pentru a fi considerat în mod automat câştigător la un eventual concurs. Dar cred cu toată convingerea şi cu respectul pe care îl merită contribuţia lui la renaşterea acestei scene vâlcene că Adrian Roman are dreptul la o evaluare corectă, cinstită, obiectivă a meritelor sale, ferită de umilinţa unor concursuri cu rezultat prestabilit, ori hotărât de interese oculte, substituite dorinţei autentice şi oneste de progres pentru instituţia în cauză.”

Ion Parhon, critic de teatru

Print

2 Comentarii

  1. Ciocu' mic. 06/04/2015
  2. marin 07/04/2015

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.