„Iona” în Salina Turda

IMG_4960Spectacolul „Iona” de Marin Sorescu, pus în scenă la Salina Turda de Mihaela Panainte, cu Florin Vidamski va avea premiera pe 28 și 29 martie, ora 18.0, în acest spațiu inedit. „Iona” este o producție a Teatrului Sala Mică – Cluj-Napoca, în parteneriat cu Salina Turda.

„Spectacolul s-a născut în urma întâlnirii dintre un text excepţional, creaţie a celebrului scriitor Marin Sorescu, şi un spaţiu inedit, lacul de sare, din adâncul Salinei Turda. Producţia Teatrului Sala Mică în parteneriat cu Salina Turda, este un proiect cultural inedit şi a avut ca obiectiv principal, crearea unei forme estetice cu un mesaj puternic, în contextul cultural clujean, prin explorarea şi exploatarea unui spaţiu turistic, care devine un cadru perfect pentru un text excepţional al darmaturgiei româneşti”, se arată într-un comunicat de presă.

„Un proiect curajos şi incitant, o provocare frumoasă”, a mărturisit Florin Vidamski. Pentru mine acest drum către spectacol a dezvăluit o triplă întâlnire: cu regizoarea Mihaela Panainte – un animator de teatru talentat, care aduce un aport viu şi extrem de original în peisajul teatral românesc; cu textul lui Marin Sorescu – o tulburătoare adâncime, o complexitate ameţitoare a sensurilor şi o mare confruntare pentru orice actor; iar cea de-a treia, cu spaţiul acesta fenomenal din adâncul salinei, care se potriveşte perfect textului”

„Iona” se va juca la Salina Turda (intrarea Salina Durgau – Aleea Durgau, nr. 7), iar spectatorii din Cluj se pot deplasa cu autocarul (Cluj – Salina Turda și retur), costul transportului fiind de 14 RON (dus-întors). La rezervarea biletului se va anunța și rezervarea locului în autocar. Autocarul va pleca spre Salina la ora 17.00, de la Teatrul National Cluj-Napoca – intrarea actorilor (în spatele teatrului).

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.