„Iubirea la oameni” și „Somnambulism” la Nottara

Pe 22 şi 23 februarie, la ora 19.30, la Sala George Constantin a Teatrului Nottara vor avea loc două premiere: „Iubirea la oameni” de Dmitri Bogoslavski, în regia semnată de Evghenia Berkovici, şi „Somnambulism” de Iaroslava Pulinovici, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu.

Ambele spectacole, având la bază texte puternice, scrise de dramaturgi contemporani ruşi, se vor juca în prezenţa autorilor.

Piesa Iubirea la oameni de Dmitri Bogoslavki, în traducerea Ralucăi Rădulescu, face parte din „Antologia pieselor prezentate în Secțunea Spectacole-lectură din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu”, ediția 2015 – selecție de Claudia Domnicar.

Spectacolul a fost prezentat iniţial în cadrul laboratorului de teatru DENS, organizat de Teatrul Nottara, sub coordonarea lui Oleg Loevski, în vara anului 2016, succesul la public făcând ca acesta să intre în repertoriul curent al instituţiei.

Din distribuţie fac parte actorii Dani Popescu, Ada Navrot, Anca Bejenaru, Ion Grosu, Anda Caropol, Sorin Cociș, Sorina Ștefănescu, Vlad Trifaș, Carmen Lopăzan, Carmen Florescu.

Scenografia este semnată de Ksenia Sorokina.

Născut la Minsk în 1985, Dmitri Bogoslavski este actor, regizor şi dramaturg. În 2012 a intrat pe lista scurtă a concursului de dramaturgie „Eurasia” cu piesa Şi dacă mâine nu există?, iar piesa Răsunetul uşor al paşilor care pleacă a fost printre câştigătoarele concursului „Liubimovka”. În 2013 a câștigat Premiul Publicului la concursul „Noua piesa” al Premiilor Naţionale „Masca de Aur” ale Federaţiei Ruse şi locul al doilea la concursul „Eurasia”.

Spectacolul Somnambulism s-a născut tot ca urmare a unui proiect iniţiat de Teatrul Nottara: a V-a ediţie a programului „Spectacolul începe cu o lectură”, dedicată dramaturgiei ruse contemporane.

Distribuţia este formată din: Ion Grosu, Crenguţa Hariton,Karl Baker, Sorin Cociş, Diana Roman, Iulian Mihai Cristea, scenografia îi aparţine Rodicăi Der. Traducerea a fost realizată de Bogdan Budeş.

Iaroslava Pulinovici, autoarea piesei Somnambulism, s-a născut în 1987 la Omsk, în Rusia. A câştigat numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale de dramaturgie. În 2006, a ajuns pe lista scurtă a Premiului pentru Debut, pe care l-a şi câştigat în 2008. Textele ei sunt montate cu regularitate în Rusia şi Europa. Printre cele mai importante piese ale sale se numără: Janna, Profesorul de chimie, Visul Nataşei, Somnambulism, Corul lui Caron, Norul fericirii, Un aprilie fără sfârşit, Pasărea Fenix se întoarce acasă.

Print

Un Comentariu

  1. EMBER STELA 17/02/2017

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.