„Iubitafizica” ajunge la Teatrul Mignon și la Izmir Puppet Days

4Spectacolul „Iubitafizica”, producție a Lightwave Theatre după cartea lui Iulian Tănase, în regia semnată de Cristina Andreea Ion, se va juca duminică, 1 martie, la Teatrul Mignon din București.

Tot în martie, spectacolul va face primul pas pe scena internațională. „Iubitafizica” va participa la Festivalul Izmir Puppet Days”, ce se va desfășura în perioada 5-22 martie în orașul Izmir din Turcia, unde se va juca alături de alte spectacole și companii din Germania, Statele Unite ale Americii, Austria, Argentina, Estonia, Franta, Spania, India, Marea Britanie, Italia, Israel, Polonia, Norvegia, Rusia, Grecia, Iran, Franta, Slovenia si Turcia.

Realizat în urma unei campanii de crowdfunding pe platforma We Are Here, spectacolul a fost selectat să reprezinte România la World Puppet Carnival 2014 Thailand, dar, din păcate, nu a găsit atunci resursele necesare plecării.

„Iubitafizica” este un proiect ambițios ce are la bază cartea cu același titlu, scrisă de Iulian Tănase – „Iubitafizica este știința iubirilor imaginare. Toate iubirile și iubitele imaginare sînt excepții ce se supun, în tăcere, iubitafizicii. Adevărul care contează pentru iubitafizică este cel inventat, adevărul închipuit, adevărul visat, adevărul din flori”.

Laboratorul de iubitafizică este locul prin care personajul principal își trece toate iubitele imaginare, analizându-le precum un om de știință pentru ca mai târziu să fie lovit de propriile frici. Spectatorul este ghidat prin labirintul iubitafizic de vocea autorului Iulian Tănase și de cei patru iubitafizicieni. Șapte păpuși în mărime naturală compun un spectacol multimedia demn de „limitele” imaginative ale unei lumi interioare.

În 2014, producția s-a jucat la festivaluri precum „Bucharest Fringe Festival”, „Festivalul Internațional al Teatrului de Animație” organizat de Teatrul Țăndărică, „Puppets Occupy Street” de la Craiova si „Vin’ la Teatru” Focșani și a primit invitații să participe în țări precum Thailanda, Cehia, Turcia, Bulgaria, Ucraina, Rusia și Spania.

Lightwave Theatre este o companie independentă de teatru vizual cu păpuși în mărime naturală si supra-dimensionate, în spectacole pentru oameni mari, ce s-a înființat în 2013 în jurul regizoarei Cristina Andreea Ion. Repertoriul include, până acum, două producții independente – „Reflection”, un spectacol non-verbal cu patru păpuși, și „Iubitafizica”. În doar doi ani de activitate, compania a fost selectată de două ori să reprezinte România la World Puppet Carnival.

 

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.