Jeremy Irons se întoarce la teatru

“The Stage” anunţă un eveniment care-i va încânta pe iubitorii de teatru: celebrul Jeremy Irons, cunoscut tuturor cinefililor din diverse pelicule interesante, dar nu de aceeaşi valoare, va reveni la Royal Shakespeare Company după o absenţă de 23 de ani. Fermecătorul actor va juca într-un spectacol al Hampstead Theatre.

jeremy-ironsPiesa semnată de Dennis Kelly se numeşte “The Gods Weep” (“Zeii plâng”) e regizată de Maria Aberg şi se va juca în perioada 12 martie – 3 aprilie.

Poezia lui T.S. Eliot pe scenă

Actriţa Fiona Show interpretează într-un spectacol nou bine-cunoscutul “The Waste Land” (“Ţinutul Pustiu”), poemul lui T.S. Eliot care a avut o influenţă covârşitoare asupra modernismului. Wilton’s Music Hall, o splendidă clădire în stil victorian, s-a redeschis în 1997 şi găzduieşte acum, deşi încă are nevoie de reamenajare, o montare de 40 de minute în care o singură actriţă care se joacă cu vocile îi ţine pe spectatori departe de plictiseală. Potrivit criticului de teatru de la „Evening Standard”, interpretarea este „curajoasă, precisă, detaliată, contemplativă, dar şi dramatică”. Ceea ce ar însemna că nu-i lipseşte nimic.

O comedie inteligentă şi caldă,  „adâncă asemenea unui ocean”, conchide mulţumit acelaşi critic, subliniind că cei care n-au citit celebrul poem vor descoperi scriitura bogată, nesfârşită a lui T.S. Eliot, dar şi o actriţă flexibilă, călăuzită de spirit.

Ce-ar fi să se monteze la noi „La lilieci” de Marin Sorescu, de exemplu?!

„Oriunde” cu Cirque du Soleil

În limba romanes, „varekai” înseamnă „oriunde”. Este titlul spectacolului companiei canadiene Cirque to Soleil, regizat de Dominic Champagne, despre care scrie admirativ presa britanică. În afară de câteva momente-kitsch, spectacolul mizează pe imagistica tradiţională a rătăcirii, a dezrădăcinării şi a zborului. Protagoniştii în costume pitoreşti recurg la toată gama acrobatică a circului clasic sau mai puţin clasic, spectacolul mizând, de altfel, mai ales pe efectul vizual.

Potrivit unui jurnalist cultural, „Varekai” are strălucire, imaginaţie, numele care sfidează gravitaţia şi un licăr de erotism. Când îl vom vedea şi în România?

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.