Jerzy Grotowski – o operă și un destin, povestite de George Banu la Bookfest

Grotowski copertaJoi, 29 mai, la ora 15.30 va avea loc lansarea volumului „Teatru și ritual. Scrieri esențiale” de Jerzy Grotowski, publicat de Editura Nemira, în colecția Yorick, cu sprijinul Institutului Polonez de la București.

Evenimentul va avea loc pe scena din Pavilionul C4 de la Romexpo, în cadrul ediției din 2014 a târgului de carte Bookfest, la care Polonia este invitat de onoare. La manifestare vor fi prezenți reputatul critic de teatru George Banu, care prefațează volumul, traducătorul Vasile Moga și Dana Ionescu, redactor-șef al Editurii Nemira.

„Teatru și ritual. Scrieri esențiale” reprezintă prima traducere din limba poloneză a unora dintre cele mai importante texte scrise în perioada 1965-1969 de Jerzy Grotowski, celebru creator de teatru din secolul XX și figură de prim-plan a culturii poloneze moderne. Printre scrierile incluse în volum se numără „Performer”, „Teatru și ritual”, „Spre un teatru sărac”, cartea incluzând și mărturii semnate de colaboratori ai creatorului polonez sau de comentatori ai operei sale.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.