Jocuri de interese la Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea

OLYMPUS DIGITAL CAMERATeatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, considerat deja „un fenomen” în lumea teatrală românescă, un teatru cu o excelentă trupă tânără, trage un semnal de alarmă în aceste zile. Membrii trupei încearcă să atragă atenția asupra unei mișcări puse la cale pentru a-l înlătura pe managerul Adrian Roman.

„Teatrul Anton Pann trece printr-un moment de cumpănă, moment în care toate realizările și toate performanțele sale sunt ignorate agresiv. În aceste momente, în care lumea teatrală românească descoperă cu surpriză și bucurie „fenomenul Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea”, exact în aceste momente există riscul, pe care îl simțim toți membrii echipei, ca acest „fenomen”, această revelație, să dispară și să triumfe orgoliile frustrate”. Dragi prieteni, sunt poate ultimele zile ale acestei pagini de facebook care, iată, a ajuns la peste 6400 de prieteni (vă mulțumim din inimă, dragi prieteni!). Vom încerca, împreună cu minunata trupă de actori tineri ai teatrului, să vă mai povestim despre noi și despre bucuria nostră de a face teatru la Râmnicu Vâlcea. Și, ce mai spun și alții despre noi. Dacă veți depăna postările de pe acestă pagină, veți putea avea o imagine a muncii noastre, a performanțelor noastre. A muncii noastre pentru voi, dragi prieteni și dragi spectatori”. Acesta este mesajul postat pe pagina de facebook a Teatrului Anton Pann.

În urma unor mișcări orchestrate la nivel de Consiliu Județean Vâlcea și profitând de niște fisuri în lege, subiect pe care revista Yorick îl va aborda pe larg în numărul următor, Adrian Roman, evaluat în luna septembrie a anului 2014, evaluare în urma căreia a primit nota 9,94, urmând să elaboreze un nou proiect de management, este acum aproape îndepărtat de la conducerea teatrului. Consiliul Județean Vâlcea, anulând vechile dispoziții, a emis noi dispoziții pentru organizarea unui concurs de proiecte de management… Un concurs despre care presa locală, membrii trupei și o mare parte din lumea teatrală consideră că este trucat și că e doar o manevră pentru înlăturarea lui Adrian Roman.

De la momentul la care pe pagina de facebook a teatrului a fost postat mesajul membrilor trupei, mesaje de susținere de la importanți oameni de teatru au început să curgă, iar unul dintre cele mai importante îi aparține lui Miklos Bacs, profesorul celor mai mulți dintre actorii care fac parte din trupa de la Vâlcea:

„Un teatru mic, neînsemnat până nu demult, atrage brusc atenţia specialiştilor prin tot ce însemnă creaţie teatrală valoroasă: o echipă de tineri actori plină de vitalitate şi efervescenţă creatoare, regizori marcanţi, recunoscuţi pentru metodele lor de lucru cu actorul, spectacole teatrale ce depăşesc prin valoarea lor spectacolele marilor Teatre din România şi un manager tenace şi devotat în persoana regizorului Adrian Roman. Trebuie să recunosc că domnul Adrian Roman este printre rarissimii directori de teatru, pe care i-am regăsit în publicul de la Gala Hop sau de la Festivalul Galactoria al studenţilor clujeni. Tenacitatea, profesionalismul şi calităţile sale manageriale au reuşit să ducă Teatrul Anton Pann în rândul elitelor teatrale româneşti. Nominalizările la premiile Uniter, invitaţiile şi turneele ce asigură o mare vizibilitate Teatrului vâlcean, atelierele de perfecţionare în arta actorului, spectacolele semnate de regizori marcanţi ai teatrului românesc toate aceste rezultate stau dovadă pentru reuşita unui demers managerial profesionist”.

Print

3 Comentarii

  1. adrian 02/04/2015
  2. felicia Doleanu 02/04/2015
  3. marin 06/04/2015

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.