„Julius Caesar. Fragments” la ArCuB

În anul 2014, la Bologna, în cadrul unui eveniment dedicat artei sale, cunoscutul regizor italian Romeo Castellucci a venit cu „Julius Caesar. Fragments”, o variațiune pe tema „Iulius Cezar” de William Shakespeare și o prelucrare după mai vechea sa creație scenică, din 1997, una dintre producțiile cele mai importante de la Socìetas Raffaello Sanzio și unul dintre spectacolele cu un grad ridicat de subversivitate.

Săptămâna aceasta, când se încheie ediția din 2017 a Festivalului Internațional de Teatru Independent Undercloud, puteți vedea la București cea mai recentă variațiune a spectacolului, în care se întâlnesc în „fragmente” trei personalități din istoria teatrului și a politicii: misteriosul domn … vski (ironică variantă a lui Konstantin Stanislavski), tăcutul Iulius Cezar și abilul Marc Antoniu. Cu ajutorul tehnologiei utilizate în spiritul secolului XXI, simțurile și sensurile se amestecă într-un performace care investighează discursul politic, puterea și neputința lui, precum și fețele persuasinii.

Pentru investigarea pătrunzătoare a forței cuvântului de ieri și de azi, pentru sănătoasa privire sceptică de la care pornește și pentru mostra de artă contemporană pe care o oferă, revista Yorick vă recomandă „Iulius Cezar. Fragmente”, în regia lui Romeo Castellucci, care va avea două reprezentații la ArCuB joi, 31 august, la ora 18.30 și la ora 20.30.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.