„Karamazovii”, în premieră la Teatrul Mic

„Karamazovii”, un spectacol în regia Nonei Ciobanu va avea premiera pe data de 8 iunie, la ora 19.00, la Sala Atelier a Teatrului Mic „Karamazovii” de Horia Lovinescu și Dan Micu, în regia Nonei Ciobanu, adaptare a romanului „Frații Karamazovi” de F.M. Dostoievski este cea de-a cincea premieră propusă de Teatrul Mic în această stagiune, după poemul teatral rock, „Deșteptarea Primăverii” de Frank Wedekind, în regia lui Vlad Cristache și pe muzica live a trupei FiRMA; „Rendez-vous pe Lună” de Alexandr Galin, în regia lui Gelu Colceag; „Familia Fără Zahăr”, în regia lui Radu Apostol, coproducție cu Centrul de Teatru Educațional Replika și „Singularity”, coproducție cu Teatrul de Artă București, în regia Marianei Cămarășan.

Construită ca un decupaj uneori cinematografic, cu un decor care se metamorfozează continuu, lumea Karamazovilor se arată publicului „paradoxală, complexă, totală, o lume în care suferința este necesară, asumată, mântuitoare; o lume polifonică, în care sufletul omenesc e întors pe toate fețele, până la ultima consecință”, spune Nona Ciobanu, regizoarea spectacolului. Din distribuția fac parte Marian Râlea (Feodor), Cristian Iacob (Ivan), Radu Zetu (Dimitri), Rareș Florin Stoica (Alioșa) și Bogdan Talașman (Smerdiakov), alături de Oana Albu, Ion Lupu, Simona Mihăescu, Gabriela Iacob, Avram Birău, Petre Moraru și Alina Petrică. Scenografia este semnată de Peter Košir și Nona Ciobanu, costumele de Doina Levintza, iar light-designul de Iulian Bălțescu

Textul care stă la baza acestui spectacol este unul care a făcut istorie în teatrul românesc în anii ’80. Muzica ambelor spectacole „Karamazovii”, cel din prezent, regizat de Nona Ciobanu și din cel din 1981, în regia lui Dan Micu, este compusă de Vasile Șirli, care, din 1990, este director muzical la Disneyland Paris.

Foto Bogdan Catargiu

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.