„La țigănci”, cel mai bun spectacol independent. Cine sunt premianții Festivalului Undercloud?

la-tiganci-3Cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Independent Undercloud s-a încheiat aseară la Muzeul Țăranului Român din București, unde au fost prezenți cei mai mulți dintre artiștii implicați în zona independentă, artiști, regizori, dar și parteneri, ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, voluntari ai festivalului.

Juriul ediției din acest an, a cărei selecție a fost realizată de Chris Simion și Marius Zarafescu, a fost format din regizoarea Sanda Manu, teatrologii Irina Ionescu și Octavian Saiu și dramaturgul Matei Vișniec.

Premiul de Excelență al ediției din acest an i-a fost acordat actorului și regizorului Niko Nitai, invitat special al festivalului, pentru spetacolul „Căderea”, după Albert Camus, care se joacă de peste 40 de ani.

Premiul Teatru Liber – UNDER ANY CLOUD, care va fi acordat începând din acest an unei producții realizate într-un teatru de stat, a mers la Teatrul Bulandra și la echipa spectacolului „Artă” de Yasmina Reza, în regia lui Cristi Juncu, cu Vlad Zamfirescu, Gigi Ifrim, Șerban Pavlu. Scenografie semnată de Cosmin Ardeleanu.

Premiul pentru „Cea mai bună actriță la Undercloud 2015” i-a fost acordat Iuliei Colan, pentru rolul Charlie din spectacolul „Flori pentru Algernon” – producție a Teatrului ACT.

Premiul pentru „Cel mai bun actor la Undercloud 2015” i-a fost acordat lui Richard Bovnoczki, pentru rolul Gavrilescu din spectacolul „La țigănci”, regia Andrei si Andreea Grosu – producție Unteatru.

Premiul pentru Regie i-a fost acordat regizorului Cristi Juncu, pentru spectacolul „Cont(r)ACTe” – producție a Teatrului ACT.

Premiul pentru „Teatru de Autor” i-a fost acordat Liei Bugnar.

Premiul UNDERCLOUD 2015 – pentru inovație: „Promised Land”, concept și coregrafie Arcadie Rusu, cu Ioana Marchidan, Judith State, Atilla Bordas, Istvan Teglas și Elisabeta Mihai.

Premiul pentru „Cel mai bun spectacol”: „La țigănci”, regia și adaptarea Andreea și Andrei Grosu – producție Unteatru. Scenografia: Vladimir Turturică. Distribuția: Richard Bovnoczki, Liviu Pintileasa, Mihaela Trofimov, Corina Moise, Florina Gleznea, Cristina Casian, Bogdan Cotleț.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.