Lansare Mircea Ghiţulescu – “Mari autori pe scenă”

Vineri, 11 martie, la ora 15.00, la Muzeul Naţional al Literaturii Române, va avea loc lansarea uneia dintre ultimele cărţi la care lucra scriitorul Mircea Ghiţulescu.

“Mari autori pe scenă (de la Shakespeare la Ionesco)” a pornit, iniţial, ca un curs de istoria teatrului (pe care autorul l-a susţinut în ultimul an la Universitatea Hyperion). Înnoind metoda şi integrând “lecţiile” într-un sistem, îmbinând istoria teatrului cu experienţa directă de spectator, Mircea Ghiţulescu urmăreşte, în paralel, cele mai importante momente din dramaturgie şi felul cum au influenţat ele arta teatrului şi stilul de joc.

Nu a apucat să încheie aceste studii (lucrarea era concepută în două volume), dar a reuşit sa schimbe unghiul din care era privită istoria şi să-şi susţina demonstraţia prin analize-eseu asupra celor mai importanţi dramaturgi şi prin comentariile la spectacole văzute.

Volumul “Mari autori pe scenă. De la Shakespeare la Ionesco”, ediţie îngrijită de Cristiana Gavrilă, este publicat la Editura Tractus Arte şi apare cu  sprijinul Casei de Cultură “I.L. Caragiale” a Municipiului Ploiești.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.