„Le sorelle Macaluso”, cel mai bun spectacol la Gala „Le maschere del teatro italiano”

teatro-stabile-di-napoli- Foto Carmine MaringolaSpectacolul „Le sorelle Macaluso”, regia Emma Dante, prezentat la ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, a câştigat premiul pentru Cel mai bun spectacol de teatru la Gala „Le maschere del teatro italiano”, un eveniment ce premiază spectacolele şi artiştii excepţionali din Italia. Spectacolul este realizat în cadrul proiectului european ,,Cities on stage/Orașe pe scenă” – la care Teatrul Naţional ,,Radu Stanca” este partener alături de Théâtre National de la Comunauté Française Bruxelles, Teatro Stabile Napoli, Teatro de La Abadia Madrid, Folkteatern Göteborg, Odéon Théâtre de l’Europe Paris şi Festival d’Avignon.

Pe 5 septembrie a avut loc cea de-a patra ediţie a Galei “Le maschere del teatro italiano” la Teatrul San Carlo di Napoli, ceremonia de decernare a premiilor fiind transmisă în direct de Rai Uno.

Spectacolul „Le sorelle Macaluso” este produs de Teatro Stabile di Napoli, Théâtre National (Bruxelles), Festival d’Avignon, Folkteatern (Göteborg), în colaborare cu Atto Unico / Compania Sud Costa Occidentale şi în parteneriat cu Teatrul Naţional ,,Radu Stanca” Sibiu. Premiera a avut loc pe 22 ianuarie 2014 la Napoli.

În cadrul ediţiei 2014 a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, spectacolul „Le sorelle Macaluso” / „Surorile Macaluso” a fost prezentat pe 11 şi 12 iunie, la Sala de Sport a Colegiului Octavian Goga din Sibiu.

,,Le sorelle Macaluso” sunt un stol de păsări suspendate între pământ și cer, indecise între viață și moarte. Familia este compusă din șapte surori care stau să-și amintească, să evoce, să reproșeze, să viseze, să plângă, să râdă de povestea lor.

Text și regie: Emma Dante

Distribuţie: Serena Barone, Elena Borgogni, Sandro Maria Campagna, Italia Carroccio, Davide Celona, Marcella Colaianni, Alessandra Fazzino, Daniela Macaluso, Leonarda Saffi, Stephanie Taillandier

Lumini: Cristian Zucaro

Decor: Gaetano Lo Monaco Celano

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.