LIKE CNDB 2018 se deschide pe 15 aprilie

Ohne-nix©Baio_Grünbühel

Cel mai important festival de dans contemporan al anului se deschide pe 15 aprilie, la Centrul Național al Dansului București. Evenimentul din acest an este organizat sub deviza „You are the context/ Tu faci contextul”.

LIKE CNDB 2018, care se va desfășura între 15 și 27 aprilie, este delimitat în trei secțiuni: trei spectacole internaționale, invitate în cadrul rețelei europene Aerowaves; un showcase de trei zile cu lucrările celor mai importanți artiști români, intitulat Focus LIKE CNDB; și încă trei zile de Răspunsuri Performative, oferite de artiști din comunitatea locală, echipa CNDB, publicul instituției și autoritățile locale, la întrebarea „Cum va arăta CNDB în 2020?”, când se va inaugura noul spațiu din strada Cristian Popișteanu nr 3. (Sala Omnia).

Despre secțiunea de showcase din Festivalul LIKE CNDB 2018, criticul de arte performative Oana Stoica spune: „Un inventar al discursurilor coregrafice importante, existente astăzi în România, se realizează în secţiunea Focus LIKE CNDB, în care coregrafii români şi lucrările lor sunt prezentaţi unor manageri culturali, artiști și programatori internaționali. Este o formă de afirmare a unui conţinut performativ autohton care se defineşte atât local, cât şi internaţional”.

Prin intermediul spectacolelor internaționale din Franța, Danemarca și Austria invitate în festival, Oana Stoica identifică o „conectare internaţională a mediului coregrafic românesc, care se face şi prin contactul comunităţii locale a dansului – artişti şi public – cu noutăţile performative europene. Secţiunea internaţională a festivalului propune formule inovative de explorare performativă, cu teme şi limbaje actuale, care intră în conjuncţie cu cercetările coregrafilor români”.

Nu în ultimul rând, secțiunea de Răspunsuri Performative e descrisă ca o „arhivă fluidă de perspective – pragmatice, idealiste, emoţionale, raţionale, senzitive – asupra unei etape viitoare, de stabilitate instituţională şi a resurselor, care va debuta pentru CNDB în 2020. Ce efecte va produce corporalizarea CNDB asupra identităţii sale instituţionale? Ce așteptări există în comunitatea dansului legate de configurarea instituţională a CNDB în viitorul spaţiu?”.

Program LIKE CNDB 2018

15 aprilie, ora 19.30 – Ohne Nix de Luke Baio și Dominik Grünbühel (Austria)

17 aprilie, ora 19.30 – Homo Furens de Filipe Lourenҫo – Plan K (Franța)

Focus LIKE CNDB

18 aprilie, ora 15.00 – COUNTERBODY de Simona Deaconescu

18 aprilie, ora 17.00 – 37 Minutes of Make Believe de Andreea Novac

18 aprilie, ora 19.00 – The Institute of Change de Paul Dunca

19 aprilie, ora 17.00 – Mothers of Steel de Mădălina Dan și Agata Siniarska

19 aprilie, ora 19.00 – Nud de femeie brunetă de Andreea David

20 aprilie, ora 17.00 – Solo in progress de Cristian Nanculescu și Nicoleta Moise

20 aprilie, ora 19.00 – LIKE a film – proiecție de filme de dans contemporan

21 aprilie, ora 19.30 – Dans, for Satan de Hilde Ingeborg Sandvold (Danemarca)

24 aprilie, ora 19.30 – Răspunsuri Performative CNDB – Omnia 2020

25 aprilie, ora 19.30 – Descentrat – întâlniri indisciplinate iniţiate de Paul Dunca, Farid Fairuz, Maria Mora şi Cristian Nanculescu

26 aprilie, ora 19.30 – Răspunsuri Performative CNDB – Omnia 2020

27 aprilie, ora 19.30 – Răspunsuri Performative CNDB – Omnia 2020

27 aprilie, ora 22.00 – Afterparty LIKE CNDB 2018

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.