„Livada…” lui Tompa Gabor, cel mai bun spectacol la Fest(in)

livadaCea de-a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard, organizat de Teatrul Nottara, s-a încheiat sâmbătă, 22 octombrie, la Sala de spectacole a Palatului Cotroceni.

În cadrul festivităţii de premiere, prezentată de Maria Coman, au fost anunţaţi cei cinci câştigători din acest an, după cum urmează:

La secţiunea Crize de familie, juriul de specialitate a decis că cel mai bun spectacol a fost Livada de vişini de A.P. Cehov, în regia lui Gabor Tompa, produs de Teatrului Naţional Maribor, Slovenia. Premiul, în valoare de 2000 de euro, este oferit, pentru al doilea an consecutiv, de Staropramen.

În aceeaşi secţiune, Oana Pellea a fost desemnată „Cea mai bună actriţă” pentru rolul Betty din spectacolul Efectul razelor gamma asupra crăiţelor lunatice de Paul Zindel, producţie a Teatrului Metropolis, Bucureşti.

Liviu Cheloiu a fost numit „Cel mai bun actor” pentru rolul Othello, din spectacolul Othello după William Shakespeare, producţie a Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște.

La secţiunea NETA (New European Theatre Action), spectacolul venit de la Teatrul Naţional Kosovo, Pristina, Osemintele se întorc târziu (The Bones That Come Late) de Teki Dervishi, a fost ales de juriu drept cel mai bun spectacol, iar Rotary Club Bucureşti Atheneum l-a premiat cu 1 000 de euro.

Premiul de popularitate, oferit de juriul de spectatori în cadrul secţiunii Bulevardul comediei, a fost câştigat de spectacolul Jaques şi stăpânul său de Milan Kundera, regia: Cristi Juncu, producţie a Teatrului Maria Filloti, Brăila, care va primi 1 000 de euro de la Teatrul Nottara.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.