Liviu Ciulei, Clody Bertola și Victor Rebengiuc în „Play Strindberg”

Cioburi BertolaÎn rubrica „Teatrul în cioburi de memorie”, veți descoperi fotografii cu mari actori și mari regizori, împreună cu o scurtă poveste. Acum, Liviu Ciulei, Clody Bertola și Victor Rebengiuc în „Play Strindberg”…

În această fotografie din anul 1971 îi vedem, de la stânga la dreapta, pe Liviu Ciulei, Clody Bertola și Victor Rebengiuc în spectacolul „Play Stringberg” de Friedrich Dürrenmatt de la Teatrul L.S. Bulandra din București. Regia era semnată tot de Liviu Ciulei, la momentul respectiv în plină forță creatoare. El semna, de asemenea, costumele și decorul.

Spectacolul, în patru personaje (al patrulea actor din distribuție, pe care nu-l vedem în acest instantaneu, era Petre Gheorghiu), face parte din seria de creații regizorale care aveau să facă din Liviu Ciulei unul dintre cei ai importanți creatori de teatru din România. El venea după montări celebre, făcute la același teatru, prima dintre ele rămânând „Cum vă place”, în care Clody Bertola avusese o interpretare de neuitat. Nu va trece mult și regizorul român își va face debutul în America, unde se va stabili în anul 1980. Cât despre povestea de dragoste dintre actriță și Liviu Ciulei, ea era deja istorie. În 1965, Clody Bertola devenise soția lui Lucian Pintilie, tânărul pe care Liviu Ciulei îl admira nespus, în al cărui talent credea și a cărui cariera o sprijinea, invitându-l să lucreze la Teatrul L.S. Bulandra. Iar în ceea ce îl privește pe Victor Rebengiuc, el lucrase cu ambii regizori la aceeași instituție, fiecare dintre ei lăsându-și amprenta asupra actorului de forță care era deja.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.