Lucian Dan Teodorovici pune în scenă „UNU+UNU…” la Iași

unu+unu -1Spectacolul „UNU+UNU…” de Lucian Dan Teodorovici va avea premiera la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, pe 24 februarie, ora 19.30, la Uzina cu Teatru. Regia spectacolului este semnată de Lucian Dan Teodorovici, scenografia de Rodica Arghir, iar din distribuție fac parte Ada Lupu, Ionuţ Cornilă, Dumitru Năstruşnicu, Horia Veriveş, Doru Aftanasiu, Delu Lucaci, Radu Homiceanu.

„Râzi, plângi, te bucuri, te întristezi. Cineva se joacă de-a viaţa şi de-a moartea cu tine, iar tu râzi, plângi, te bucuri sau te întristezi atunci când ţi se spune s-o faci. Prin monitoare se revarsă emoţii pe care trebuie să le accesezi, căci ficţiunea şi realitatea se împletesc în tine, pentru tine, ca să ştii cum şi de ce să trăieşti. Nu te interesează? Atunci, îţi rămâne doar să râzi”, spune cunoscutul scriitor Lucian Dan Teodorovici. „Râsul e bun pentru sănătate, aşa ţi se spune. Râzi deci, râzi cât poţi, râzi unde poţi, râzi pentru orice şi pentru oricine. Râzi şi acum cu noi, pentru că-ţi oferim o comedie. Se numeşte „Unu + unu…”. Şi e o poveste despre sinuciderea care provoacă veselie. Sau despre altceva. E o poveste despre manipularea care se produce pe nesimţite. Sau despre altceva. E o poveste despre căsnicia în care unu şi cu unu nu fac doi. Sau despre altceva. E o poveste despre mine ori poate despre tine. Dar, cel mai important, e o poveste la care nu ai timp să te întristezi, pentru că vei râde. Sau poate că te vei şi întrista, cine ştie…”, mai spune regizorul și dramaturgul.

Lucian Dan Teodorovici s-a remarcat până în prezent ca scriitor şi scenarist de film şi televiziune. În 2013, a absolvit Facultatea de Teatru, specializarea Regie, din cadrul Universităţii „George Enescu” din Iaşi. Este autor sau coautor al unor scenarii de film şi televiziune, printre care: „Sînt o babă comunistă” (în regia lui Stere Gulea), „Lindenfeld” (în regia lui Radu Gabrea) ş.a. Printre cele mai cunoscute romane ale sale se numără „Circul nostru vă prezintă”, „Celelalte poveşti de dragoste” și „Matei Brunul”. În 2014, i-a apărut volumul de teatru „Unu + unu (+unu…)”, tla Editura Cartea Românească. Cărţile sale au fost publicate sau sunt în curs de apariţie în S.U.A., Anglia, Franţa, Germania, Spania, Italia, Ungaria, Bulgaria, Macedonia, Polonia, Ucraina, obţinând numeroase premii naţionale şi internaţionale.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.